joi, septembrie 28, 2023
Lifestyle

Soluții simple pentru buzele crăpate și uscate. Cum poți scăpa rapid de ele ?

Există mai multe motive de ce avem buzele uscate și crăpate, dar cel mai frecvent, frigul și aerul uscat sunt factorii principali. Acest lucru ne creează un disconfort și, din acest motiv, avem obișnuința de a ne linge buzele. Exact această acțiune complică lucrurile și mai rău, iar buzele sunt mai uscate și mai crăpate.

Prin urmare, trebuie să scapi de acest obicei, pentru că saliva este acidă și nu faci alt ceva decât să agravezi iritația. Mai apoi, folosește produse pentru hidratarea buzelor nu doar o data pe zi, dar de fiecare data când simți că ai buzele uscate. Medicii vin cu soluții exacte și îți spune ce trebuie să folosești ca să vindeci pielea afectată.

 „Alege produse cu o consistență grasă așa cum este vaselina cosmetică și ingrediente precum cermanidele, care ajută la vindecarea pielii afectate, sau dimeticonă și unt de shea, care hidratează intens.”

Soluții simple pentru buzele uscate și crăpate

De asemenea, este recomandată folosirea scraburilor, mai ales cele făcute pe bază de zaș de cafea, zahăr sau miere. Este foarte important să nu le folosești prea des. Două ori pe săptămână este mai mult ca suficient pentru buze. Iar după fiecare exfoliere folosește un produs hidratant ca să menții efectul pe mai mult timp.

Soluții simple pentru buzele crăpate și uscate.  Cum poți scăpa rapid de ele ?

Mai trebuie de menționat că în cazul în care ești predispusă la uscarea buzelor sau chiar crăparea lor, trebuie să eviți câteva produse care conțin unele ingredient. Spre exemplu, dacă vezi că balsamul de buze conține mentă, scorțișoară, mentol, extract de citrice, camphor sau eucalupt nu le mai cumpăra. Parfumul și aromele balsamului pot irita și mai mult pilea buzelor.

Cel mai bun sfat oferit de medicii pentru evitarea buzelor uscate și crăpate este să folosești produsul hidratant în fiecare seară înainte de somn. De asemenea, când ieși din casă și știi că o să petreci mult timp afară, atunci, folosește balsamul sau chiar poartă-l cu tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *