marți, decembrie 5, 2023
Retete

Rețeta ciorbei de pui ca la bunica acasă. Află care este ingredientul secret ce o transformă într-o adevărată artă

Cu siguranță de fiecare dată când o vizitezi pe bunica, ea te servește cu bucate delicioase preparate de mâna ei. Și desigur, de pe masă niciodată nu lipsește ciorba, pentru că o face după o rețetă secretă. O astfel de rețetă specială am și eu de la bunica mea, și mai jos puteți vedea toate ingredientele necesare și cum puteți să gătiți ciorba de pui. 

Dacă până acum ai crezut că ciorba de pui se prepară dificil, eu iți voi demonstra inversul. Atât timp cât o vei găti, vei avea timp suficient și să te ocupi de treburile tale prin casă sau să stai în telefon.

Ingrediente pentru ciorba de pui

  • 500g carne de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 căței de usturoi
  • 5 cartofi medii
  • Tăiţei
  • Un ou
  • O lămâie
  • Pătrunjel
  • 2 frunze de dafin
Ciorbă de pui pe care o face bunica. Doar un ingredient secret o transformă în artă
Photo by Sanket Shah on Unsplash

Ciorba de pui. Modul de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți, este să turnați într-o oala aproximativ 4 litri de apă, și să o puneți pe aragaz să fiarbă. Când apa deja e clocotită, puneți carnea de pui în ea și frunzele de dafin. Dacă folosiți pieptul de pui, trebuie să îl tăiați, preventiv, cubulețe.

În timp ce fierbe carnea, curățați și tăiați cubulețe mici cepele și morcovii, iar usturoiul foarte mărunt. După ce carnea e fiartă timp de aproximativ 20-30 minute, adăugați legumele tăiate.

În continuare curățiți cartofii și tăiații cubulețe medii. Iar după 5-7 minute adăuga-ții și pe ei în oală. Iar acum aveți 10 minute libere ca să vă relaxați.

Ciorba e aproape gata. Au rămas doar câteva detalii mici. Trebuie sa puneți tăițeii, iar secretul bunicii mele consta în faptul că ea folosea tăiței de casă, făcuți de mâna ei. Însă, voi puteți folosi orice timp de tăiței.

Între timp, spargeți oul într-un bol și bateți-l bine, lămâia o stoarceți ca să obțineți doar sucul ei, iar pătrunjelul tăiați-l mărunt. Amestecând ciorba, concomitent adăugați oul bătut, iar apoi sucul de lămâie. După 5 minute opriți aragazul, puneți pătrunjelul, amestecați totul și acoperiți cu un capac. Așteptați încă 5 minute și ciorba de pui este gata.

2 comentarii la „Rețeta ciorbei de pui ca la bunica acasă. Află care este ingredientul secret ce o transformă într-o adevărată artă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *