joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Anunțul momentului despre școli! Când se redeschid toate școlile din România? Medicul Valeriu Gheorghiță vine cu informații exacte

Anunțul surpriză despre redeschiderea școlilor a fost dat de medicii, iar acum toată presa a preluat informațiile exacte. Specialiștii spun care este perioada potrivită pentru redeschiderea instituțiilor de învățământ. Elevii și studenții sunt gata să asculte primele declarații făcute de medicul Valeriu Gheorghiță.

Medicul Valeriu Gheorghiță menționează că este foarte important ca mai întâi de toate să să se vaccineze cadrele didactice și toți oamenii din categoriile vulnerabile. Doar așa se vor putea deschide toate școlile din România. Astfel, medicul este convins că elevii se pot duce la școală doar după a doua etapă de vaccinare anti-Covid.

Când se redeschid școlile și universitățile din România?

Prin urmare, concluzia autorităților este că redeschiderea școlilor se va poate face doar la sfârșitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie. În această perioadă se va încheia a doua etapă de vaccinare anti-Covid, care se referă mai mult la profesori, bătrâni și oamenii din categorii vulnerabile.

Medicul Valeriu Gheorghiță, care este președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva coronavirus, menționează că elevii și studenții nu sunt în pericol în instituțiile de învățământ. Pericolul vine, de fapt, din exteriorul școlii, adică transportul public, parcuri și diferite activități pe care le fac zilnic.

Anunțul momentului despre școli! Când se redeschide toate școlile din România? Medicul Valeriu Gheorghiță vine cu informații exacte

Reamintim, preşedintele Klaus Iohannis a cerut închiderea instituțiilor de învățământ ca metodă de prevenire a răspândirii noului virus. Închiderea școlilor a început în luna noiembrie și sistemul de învățământ a trecut în mediul online. Astfel, la moment toate școlile, liceele, colegiile și universitățile sunt închise, iar cursurile se fac doar pe diferite aplicații.