joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Atenție pensionari! Cu cât vor crește pensiile în 2021? Violeta Alexandru vine cu declarații surprinzătoare

Vești bune pentru români! În jur de 5 milioane de cetățeni vor beneficia de majorarea pensiilor în 2021. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat că pensiile și alocațiile vor fi supuse majorării în anul ce urmează cu 20%.

Violeta Alexandru declară că pensiile vor fi majorate cu 20%, ca și  alocațiile, în prima parte a anului 2021. Ministrul Muncii spune că această procedură se va desfășura pe etape, pentru a putea face față bugetului acestei solicitări de majorare a pensiilor.

”Prima poză a încasărilor la buget o avem la finalul acestui an, când se pregăteşte bugetul pentru anul viitor. În funcţie de această situaţie, pentru că toate plăţile se fac în funcţie de încasările la buget, Ministerul Finanţelor va avea o comunicare publică concretă vizavi de cuantumul creşterii, mă refer la pensii.”

Atenție pensionari! Cu cât vor crește pensiile în 2021? Violeta Alexandru vine cu declarații surprinzătoare

Cu cât vor fi majorate pensiile?

De asemenea, Violeta Alexandru a mai menționat că pensiile vor crește în prima parte a anului 2021 cu 20% și cu încă 20% la mijlocul anului 2021. Majorările pensiilor vor fi similare cu cele ale alocațiilor.

”Pentru alocaţii, cum ştiţi, creşterile sunt deja prevăzute în Ordonanţa pe care am modificat-o pe acest subiect, 20% la începutul anului şi încă 20% la jumătatea anului şi la fel şi peste doi ani (…). Liberalii sunt oameni responsabili, care nu vând iluzii, promit lucruri, până nu se verifică cu temeinicie situaţia încasărilor la buget.”

Totodată, a fost promis faptul că pensiile vor crește pe tot parcursul următorilor 4 ani.

Reamintim că vârsta standard de pensionare în România constituie 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei.