joi, septembrie 28, 2023
ActualitateTehnologie

Ce aplicație pentru videoconferințe să alegi? Cea mai populară aplicție este și cea mai neavantajoasă

Pe timp de pandemie, interacțiunea video în mediul online a devenit una necesară, dar totodată și populară. Companiile ce ne oferă aplicații pentru conferințe video încearcă să își facă produsul cât mai unic, dar concomitent să aibă și toate funcțiile necesare pentru o convorbire calitativă. 

Mai jos voi aduce exemplu de câteva aplicații mobile, dar și desktop, pentru conferințe video. Ele sunt simple în utilizare, chiar dacă au o mulțime de posibilități.

Zoom Meetings

Această aplicație și-a căpătat popularitatea cu puțin timp în urmă, deși a apărut în 2011. Pentru moment este aplicația numărul unu pentru conferințe video, în toate magazinele de aplicații(App Store, Google Play, Microsoft Store, etc.). Zoom are un mare avantaj în comparație cu alte aplicații, îți permite să te loghezi prin mai multe modalități. Fie că vrei să te loghezi cu Facebook, fie contul Google sau Apple, acest lucru este posibil. Dacă nu te aranjează nici o modalitate enumerată mai sus, îți poți crea cont zoom. 

Timpul conferinței este limitat la 40 minute, dacă nu îți cumperi abonament. Prețurile încep de la $149.9/lună. Dacă nu vreți să plătiți, puteți efectua conferințe nelimitate, dar să nu uitați de condiția timpului.

Google Meet

Este a doua aplicație după popularitate. Compania Google a lansat acest serviciu de comunicare video în 2017, și se putea lăuda cu o cerere destul de mare din partea utilizatorilor și înainte de pandemie.

Pentru a utiliza această platforma, este necesar să ai un cont google și atât. Nu ești limitat de timp și poți face conferințe care să dureze câteva ore.

Ce aplicație pentru videoconferințe să alegi?

FaceTime, WhatsApp, Telegram

Dacă aplicațiile enumerate anterior erau disponibile pe mai multe sisteme de operare(Android, iOS, Windows, etc.), păi FaceTime, WhatsApp și Telegram se pot utiliza doar pe dispozitive mobil. Desigur să te scrii pe chat poți și pe calculator, dar nu să faci conferințe video.

Pentru a te loga, trebuie doar să introduci numărul de telefon și să confirmi prin sms. 

În această perioadă dificilă, aceste aplicații sunt cele mai utilizate. Iar fiecare din noi trebuie să și-o aleagă  pe cea care i se potrivește mai bine.

One thought on “Ce aplicație pentru videoconferințe să alegi? Cea mai populară aplicție este și cea mai neavantajoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *