joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

Arhiepiscopul Tomisului vine cu un mesaj strigător la cer în ajun de Crăciun. „Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi și hărţuiţi”

Arhiepiscopul Tomisului vine cu un mesaj important pentru toții credincioșii în ajun de Crăciun. Toții români vor petrece altfel această sărbătoare în anul 2020 pentru că încă mai funcționează multe restricții, pentru prevenirea răspândirii noului virus.

Arhiepiscopul Tomisului transmite tuturor românilor creștini mesaje importante chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Vorbește despre importanța Crăciunului în viața unui om și cât de crucial este acest eveniment pentru întreaga istorie a universului. Menționează că trăim niște vremuri dificile, iar Hristos poate să ne scape de orice virus.

„Venirea în lume a Pruncului Iisus nu este doar evenimentul crucial şi culminant al întregii istorii universale, ci este şi începutul unui nou veac, veacul în care Dumnezeu Se dăruieşte lumii, pe care o umple de harul Său, se uneşte cu oamenii şi ne dăruieşte dragostea Sa infinită, Trupul şi Sângele Său în Sfânta şi Dumnezeiasca Împărtăşanie. (…) De aceea, în aceste vremuri de pandemie, Iisus Hristos este Doctorul cel fără de moarte, Vindecătorul de toate bolile, Cel ce ne aduce dragostea Tatălui.”

Arhiepiscopul Tomisului mesaj strigător la cer

Teodosie îndeamnă neîncetat toți românii să nu mai permit să fie omorâtă credința, care a fost construită de ani de zile. Vrea ca oamenii să respecte regulile bisercii și să se roage pentru bunăstarea lumii. Arhiepiscopul declară că doar sub pretextul prevenirii COVID-19 toate bisericile sunt închise. Iar oamenii credincioși sunt batjocoriți și intimidați.

”Să nu mai permitem niciodată ca Bisericile zidite cu sudoare, lacrimi şi sânge de strămoşii noştri sfinţi sau cele noi ridicate cu jertfă şi trudă de credincioşii noştri cu suflet mare să fie încuiate de cei ce nu au dreptul să omoare credinţa sfântă a neamului românesc. Să ne apărăm credinţa ortodoxă în faţa asaltului prigonitorilor care urmăresc secătuirea sufletelor noastre de apa cea vie. Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi, hărţuiţi.”

Arhiepiscopul Tomisului vine cu un mesaj strigător la cer în ajun de Crăciun. „Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi și hărţuiţi”

Mulți crești cred că închiderea bisericilor pe timp de pandemie este o agresiune la adresa libertății religioase. Cred că în această perioadă oamenii trebuie să se roage mai mult și mai puternic. Iar forțele de sos vor ajuta să treacă omenirea peste aceste momente dificile.

Reamintim multe slujbe se desfășoară online și această activitate este nouă pentru bisericile din România. Mulți oamenii sunt încântați de așa modalitate, întrucât sunt vizionări pe YouTube sub astfel de video-uri.

One thought on “Arhiepiscopul Tomisului vine cu un mesaj strigător la cer în ajun de Crăciun. „Sub pretextul izbăvirii de boală, bisericile sunt închise, creştinii sunt intimidaţi, batjocoriţi și hărţuiţi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *