marți, decembrie 5, 2023
Retete

Rețetă: Cea mai demențială zacuscă de vinete. Are un gust fantastic și se gătește rapid. Nu trebuie să ai mâini de aur!

Zacusca de vinete este extraordinar de bună, mai ales dacă se prepare corect. În acest articol veți descoperi cea mai simplă rețetă care o să vă bucure inima, dar și burtica. Fiți gata să uimiți toată lumea care va degusta această zacuscă de vinete. Aveți nevoie de câteva ingrediente, de modul de preparare și timp.

Ingredientele necesare pentru zacusca de vinete:

  • 5 kg de vinete
  • 1 kg de ceapă
  • 3 kg de gogoșari roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 kg de roșii
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 3-4 frunze de dafin
  • Sare și piper negru

Rețetă: Cea mai demențială zacuscă de vinete. Are un gust fantastic și se gătește rapid. Nu trebuie să ai mâini de aur!

Cum poți prepara zacusca de vinete ?

Mai întâi de toate pentru această rețetă, haideți să coacem vinetele și gogoșarii într-o tigaie aparte. Mai apoi tăiem ceapa și usturoiul mărunt, le punem la călit pe un foc mic și nu uităm de sare.

După ce ceapa și usturoiul este suficient de bine călit, adăugăm gogoșarii tăiați mărunt. Este nevoie să amestecați și aveți grijă să se rumenească simetric.

Peste 5-6 minute puneți în oală vinetele, la fel, tăiate mărunt. Tot în aceeași oală adăugăm sare, piper negru și frunzele de dafin. Acum este timpul ca să se gătească timp de 2 ore și neapărat trebuie să aveți un foc foarte mic. Nu uitați să amestecați.

După două ore trebuie să adăugați roșii, neapărat curățate de coajă și date prin plender. Dacă nu aveți blender acasă, le puteți da prin răzătoare. Punem roșiile în oală și trebuie să fiarbă o jumătate de oră.

După acest timp, gustați zacusca și verificați dacă este suficient piper negru și sare. Iar acum trebuie să spălați bine borcanele și puneți zacusca în el. După ce s-a mai răcit este timpul să o gustați și să vă bucurați de un rezultat fantastic.

4 comentarii la „Rețetă: Cea mai demențială zacuscă de vinete. Are un gust fantastic și se gătește rapid. Nu trebuie să ai mâini de aur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *