miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

4 trucuri ca să adormi mai repede. Medicii dezvăluie cele mai eficiente metode de a adormi în câteva minute

Somnul calitativ este esențial pentru buna funcționalitate a corpului și pentru o viață mai calitativă. Însă pot apărea probleme atunci când nu poți adormi. Dacă adormi repede, somnul o să fie de o durată mai lungă și dimineața te vei trezi mai ușor. Ce trucuri ca să adormi mai repede poți folosi?

Mai jos vă voi prezint câteva trucuri pentru a învinge insomnia și pentru a mări calitatea somnului.

Trucuri ca să adormi mai repede. Organizează-ți un program de somn

Atunci când ai un orar stabil de somn și îl respecți, ceasul tău biologic va fi regulat. Acest lucru înseamnă că corpul tău va cunoaște ora la care, de obicei, te trezești și ora la care te culci. Astfel, îți va fi mai ușor să adormi, întrucât creierul tău cunoaște ora de culcare, iar dimineața te vei trezi odată cu ceasul deșteptător sau chiar mai devreme.

Nu te uita cât e ora

De fiecare dată când avem insomnie, ne uităm la ceas pentru că suntem obsedați de faptul că nu reușim să adormim. Aflând că e oră târzie și încă nu am adormit, ne panicăm că nu o sa ne săturăm de somn. Iar mâine toată ziua ne vom simți obosiți și somnoroși. Se recomandă de scos ceasul din cameră pe timp de noapte, iar dacă este nevoie de alarmă, de a-l întoarce cu spatele.

4 trucuri ca să adormi mai repede. Fără îndoială nici nu ai auzit de ele
Photo by Mpho Mojapelo on Unsplash

Trucuri ca să adormi mai repede. Nu dormi ziua

Un somn de scurtă durată după prânz este benefic pentru starea bună de spirit, însă nu atunci când ai insomnie noaptea. Dacă nu puteți adormi seara, încercați să evitați somnul de zi. Corpul nu-și va suplini doză de energie, ți veți adormi mai ușor.

Fă câteva exerciții fizice

Uneori, nu avem somn, întrucât corpul nostru nu este la fel de obosit ca și creierul. Încercați să faceți câteva exerciții fizice înainte de culcare. Acestea vor obosi mușchii care vor necesita odihnă după. Prin urmare, când suntem obosiți nu doar moral, dar și fizic, somnul va veni în câteva clipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *