joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

ANM anunță COD GALBEN în unele județe din România. Sărbătorile de iarnă vor fi însoțite de ninsori, vânt puternic și viscol

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat o nouă prognoză pentru următoarele zile. Se pare că sărbătorile de iarnă vor fi însoțite de ninsori, viscol și vânt puternic. În 14 județe din România vremea se va schimba dramatic și oamenii trebuie să se pregătească pentru cod galben de ninsori.

ANM a adus mai multe informații despre starea vremea pentru următoarele zile, 26 și 28 decembrie. În prognoza meteo prezentată vinerea trecută (25 decembrie) de ANM, era vorba de ninsori, dar nu așa de puternice. Acum prognoza meteo este sigură și în majoritatea judeților din România vor apărea ninsorile și vânt puternic.

Vremea pentru următoarele zile în România

În sudul României pe data de 26 decembrie va ploua intens, dar începând cu sâmbătă seara spre duminică dimineața vor apărea ninsorile și lapovița. Această prognoză se adresează pentru sudul Moldovei, Banatului și Transilvaniei. De asemenea, Dobrogea, Oltenia și Muntenia nu vor fi o excepție.

ANM anunță COD GALBEN în unele județe din România

Este important de menționat că începând cu 27 decembrie vântul se va intensifica în toată România. Iar în Dobrogea, Oltenia și Muntenia rafala vitezei va ajunge tocmai la 50 sau 55 km/h. Mai mult, în Munţii Banatului şi în zona joasă a judeţului Caraş-Severin vântul va fi foarte puternic și poate depăși  70 sau 90 km/h.

Codul galben este prognozat pentru intervalul 27 decembrie, ora 06:00 și 28 decembrie, ora 10. În această perioadă vor fi prezente ninsorile, viscol și vânt puternic. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge și se va depune un strat de zăpadă. Iar vântul va sufla foarte tare cu rafale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *