joi, septembrie 28, 2023
Retete

Sarmale de porc în foi de varză acră. Cea mai simplă și rapidă rețetă. Cu aceste sarmale vei cuceri toată lumea

Sarmalele sunt preferate de o mulțime de români și nu lipsesc de pe masa de sărbătoare. Ele pot fi gătite rapid și simplu dacă știi rețeta magică. Ai nevoie de câteva ingrediente și cel mai important de o dispoziție bună. În acest articol vei descoperi rețeta sarmalelor tradiționale ca la bunica acasă.

Toate ingredientele pentru sarmalele de porc:

  • 100 g de orez
  • 1 kg de carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 100 ml suc de roșii
  • 50 ml de apă
  • 2 verze acre
  • sare și piper negru

Sarmale de porc în foi de varză acră. Cea mai simplă și rapidă rețetă. Cu aceste sarmale vei cuceri toată lumea

Cum poți găti rapid sarmale de porc chiar la tine acasă?

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este foarte simplu și pentru asta aveți nevoie de o ceapă, care trebuie tăiată mărunt. Mai apoi, căliți-o în tigaie și nu uitați de ulei. După ce observați că ceapa devine lucioasă, adăugați carnea de porc tocata și orezul spălat în apă. Este important să scoateți toată apa din orez.

În tigaie mai puneți 150 ml de apă, piper negru și sare după gust. Iar acum amestecați toate ingredientele și lăsați-le să se gătească timp de 20 de minute la un foc mic.

Iar acum este timpul să construiți sarmalele. Ia în mână o frunză de varză, pune în ea un pic de carne și orez. Înfășoară atent, ca să obții o formă de rulouri și nu uita să le îndeși la capete.

Următorul pas este să acoperi fundul oalei cu varză și să pui toate sarmalele acolo. Peste ele toarnă 100 ml de suc de roșii și mai adaugă apă fierbinte ca să acoperi toate sarmalele din oală.

Iar acum ți-a rămas să pui capacul și să lași sarmalele la foc mic timp de două ore. De asemenea, poți să mai răsucești oala periodic, deoarece sarmalele nu se vor prinde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *