joi, noiembrie 30, 2023
ActualitateTehnologie

Surpriză din partea Apple! iPhone nu va mai fi urmărit. În iOS 14.4 a apărut o nouă funcție care interzice colectarea datelor

Una dintre cele mai importante funcții noi în iOS 14, a devenit obligativitatea dezvoltatorilor de aplicații să întrebe direct utilizatorii dacă doresc să fie monitorizați. Această funcție trebuia să apară încă din luna octombrie, dar a fost amânată ulterior.

Monitorizarea utilizatorilor, presupune urmărirea acțiunilor făcute pe dispozitiv (smartphone sau tabletă), și partajarea acestor date companiilor precum Facebook sau Google, pentru ca acestea să ne ofere publicitate cât mai potrivită.

Ce trebuie de făcut pentru a nu fi urmărit

Noua funcție deja rulează pe iOS 14.4 și este disponibilă pentru testare beta. Acest update, presupune că în timpul primei lansări a aplicației, aceasta vă va întreba dacă permiteți ca ea să colecteze date despre vizitarea paginilor web, aplicațiilor și alte informații. Iar ca variantă de răspuns va fi: ”Permiteți” sau ”Interziceți”. Astfel, utilizatorii de iPhone vor fi în siguranță, dacă nu vor permite monitorizarea lor.

Surpriză din partea Apple! iPhone nu va mai fi urmărit. În iOS 14.4 a apărut o nouă funcția care interzice colectarea datelor

Până în prezent, aplicațiile colectează datele utilizatorilor, pentru că această întrebare este în ”Acordul de utilizare”, pe care puțini îl citesc înainte de a-l semna. Dar Apple va obliga companiile ca această întrebare să fie adresată separat. Contra acestei noi funcții s-a opus Facebook, care menționează că această întrebare directă va afecta dezvoltatorii aplicațiilor să colecteze date pentru recomandări. Iar venitul lor va fi mai mic, fiindcă publicitatea nu va putea fi personalizată.

Cel mai probabil iOS 14.4 va fi lansată în două-trei săptămâni. Dar până atunci, puteți participa la testarea beta, pentru a încerca toate funcțiile noi care sunt prezente în iOS 14.4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *