marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii medicale are? Nici nu știai că poți trata asta cu el

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic, ce îl poți întâlni de obicei sub formă de pudră albă. Unii îl mai cunosc sub numele de praf de copt, dar acest lucru este greșit, fiindcă în praful de copt mai sunt câteva ingrediente.

Beneficiile bicarbonatului de sodiu ce vor fi prezentate mai jos, sunt metode absolut dovedite. Fiecare a fost testată și are o eficacitate semnificativă.

Bicarbonatul de sodiu. Remediază arsurile de stomac

Arsurile de stomac sunt unele din cele mai neplăcute senzații. Ele se caracterizează prin refluxul acidului de stomac și ajungerea acestui până în esofag. De obicei acestea au loc în cazul mâncatului excesiv, consumul de alimente picante sau uleioase., dar și din cauza stresului. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul din stomac, astfel evitând apariția arsurilor gastrice. Trebuie doar de dizolvat o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece sau caldă și de băut.

Elimină pesticidele din fructe și legume

Atunci când cumpărăm fructe și legume, fie de la piață sau de la Supermarket, ne îngrijorăm în privința pesticidelor ce le conțin. O modalitate de a scăpa de ele, este să curățăm total de coajă fructul sau leguma. Dar acest lucru ar însemna pierderea unor vitamine și minerale. Există soluție! Numeroase studii au demonstrat că dacă lăsăm fructele și legumele la înmuiat în apă cu bicarbonat de sodiu, pesticidele se îndepărtează. Astfel, nu mai este necesară îndepărtarea cojii, și respectiv a vitaminelor și mineralelor.Bicarbonatul de sodiu. Ajută la albirea dinților

Cu toții cunoaștem că bicarbonatul de sodiu este un bun remediu pentru albirea dinților. El se conține și în pasta de dinți pe care o utilizăm zilnic, pentru că are proprietăți de albire, datorită structurii sale abrazive. Bicarbonatul de sodiu mai are și proprietăți antibacteriene și antimicrobiene, care ajută la menținerea cavității bucale curate și împiedică apariția infecțiilor sau a inflamațiilor. 

Suplinește apa de gură

După cum am menționat mai sus, proprietățile bicarbonatului de sodiu antibacteriene și antimicrobiene, îl fac un bun igienizant bucal. Conform statisticii 20% din români înlocuiesc apa de gură cu bicarbonat de sodiu, pentru că este mai ieftin și nu cedează proprietăților unei ape de gură obișnuite. 

Prin urmare, putem observa că acest compus chimic este pe larg utilizat în diferite domenii. Are multe proprietăți benefice, iar prețul lui îl face să fie cumpărat de pe rafturi de toată lumea.

4 comentarii la „Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii medicale are? Nici nu știai că poți trata asta cu el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *