sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

(VIDEO) Imagini uluitoare prezentate de NASA! Cum va ateriza vehiculul spațial pe Marte? E diferit de tot ce ai văzut până acum

Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA), responsabilă pentru programul spațial civil, au început o misiune pe Marte la mijlocul acestui an. Astfel, în luna iulie, din Florida, a fost lansat vehiculul spațial care va ajunge pe Planeta Roșie în data de 28 februarie 2021.

În această misiune s-au investit aproximativ 3 miliarde de dolari, și oamenii de știință speră să poată demonstra că în trecut, pe Marte exista viață.

Prin urmare, săptămâna aceasta, NASA a lansat un video grafic, unde prezintă modul în care va ateriza vehiculul spațial. Aceasta este și cea mai riscantă parte a misiunii, întrucât există un șir de obstacole care necesită a fi depășite. Atmosfera pe Planeta Roșie este diferită de cea a Terrei, respectiv modalitățile de aterizare pe Pământ nu vor putea fi utilizate.

Rover-ul ”Perseverance”, este dotat cu un arsenal de unelte științifice, care au rolul de a căuta microorganisme pe Marte. Are trei metri lungime și o greutate de aproape o tonă. Mai jos este o fotografie a acestui vehicul spațial.

(VIDEO) Imagini uluitoare prezentate de NASA! Cum va ateriza vehiculul spațial pe Marte? E diferit de tot ce ai văzut până acum

Specialiștii mai numesc aterizarea pe Marte ”7 minute de teroare”, pentru că acest moment va fi cel decisiv pentru istoria omenirii. Scott Hubbard, Professor Department of Aeronautics and Astronautics at Stanford University: 

“Sunt fie 6 minute de teroare sau 7 minute de teroare. Acesta este timpul necesar pentru a încetini de la o viteză de 19.000 de km/h la zero. Este o sarcină foarte grea, care necesită mai multe tehnologii diferite ca să funcționeze. Și în ceea ce privește factorii de risc există posibilitatea să pierzi această misiune.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *