sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

(VIDEO) Veste extraordinară pentru români! Astăzi a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Cum se simte prima persoană vaccinată?

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început astăzi în România, dar și în toată Europa. Klaus Iohanis a menționat că vaccinul este eficient, sigur, și autorizat la cele mai înalte standarde europene. Vaccinul de dezvoltat de BioNTech și Pfizer, este primul vaccin care a primit autorizație condiționată de punere pe piață, de către Comisia Europeană

După ce primele 10.000 de doze de vaccin anti-Covid au ajuns în România, a fost decis cine vor fi primele persoane care vor administra serul. Aceștia sunt cadrele medicale din cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Primul român vaccinat împotriva COVID-19

Astăzi este un moment istoric, nu doar pentru România, dar și pentru toată lume. După un an de la apariția noului coronavirus și luptei împotriva lui, în sfârșit, astăzi a început vaccinare. Iar prima persoană care a administrat serul, este o asistentă din cadrul Institutului Medical din București, ”Matei Balș”. Mihaela Anghel, prima persoană din România care a fost vaccinată, declară:

„Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”

Iar restul românilor le-a recomandat să nu fie sceptici:

„Să deschidă bine ochii și să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.

Un reportaj video despre Mihaela Anghel, primul român care a fost vaccinat, realizat de TVR, îl puteți vedea mai jos.

Următoarea tranșă de vaccin este așteptată săptămâna viitoare. Aceasta va fi de 150.000 de doze. Ulterior, din ianuarie, sunt așteptate câte 150.000 de doze săptămânal. În ultimele 24 de ore au fost depistate doar 1387 cazuri noi de îmbolnăvire. Iar numărul persoanelor aflate la ATI se menține ridicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *