marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Cum a decurs prima zi de vaccinare în România? Detalii despre starea de sănătate a medicilor vaccinați

Duminică, 27 decembrie, a început campania de vaccinare în România și în majoritatea statelor membre UE. A luat start la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din București, și a continuat apoi în toată țara. 

Duminică, numărul de cadre medicale vaccinate a ajuns la 960.  Aceștia au fost cei care lucrează în cele 10 spitale cu profil infecțios din prima linie destinate COVID-19. Li s-a administrat prima doză, iar a doua urmează peste 21 zile. Imunitatea împotriva coronavirusului va apărea abia, începând cu a 7-a zi distanță de la a doua doză.

Prin Comitetul național de coordonare, Guvernul anunță:

”Persoanele vaccinate, nu au înregistrat reacții adverse”

Vaccinarea cadrelor medicale va continua astăzi și mâine (28 și 29 decembrie), în aceleași 10 spitale unde a început, până se vor epuiza dozele. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, tânăra asistentă care care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS-CoV-2.

Următoarea tranșă de vaccin

Cel mai probabil, marți, va veni a doua tranșă de vaccinuri. Aceasta va constitui aproximativ 150.000 de doze. Autoritățile își propun ca până în luna februarie să fie imunizați în jur de jumătate de milion de lucrători medicali. A doua etapă fiind imunizarea a 60 la sută din populația României până la mijloc de an.

(VIDEO)Veste extraordinară pentru români! Astăzi a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Cum se simte prima persoană vaccinată?

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 2049 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Cea mai mare incidență cumulată a cazurilor la nivel județean în ultimele 14 zile la mia de locuitori fiind în județul Ilfov, de 5.65.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *