miercuri, septembrie 27, 2023
Actualitate

Nu toți românii se pot vaccina! Medicii dezvăluie care este adevăratul motiv de ce unii oamenii nu vor primi vaccinul anti-covid

În România campania de vaccinare anti-covid a început din 27 decembrie și 960 de cadre medicale din 10 spitale au fost vaccinate. Dar, din păcate la mulți români vaccinul nu va ajunge. Medicul Mihai Craiu, dezvălui adevăratul motiv și conturează întreaga situație legată de vaccinare din România.

Cu toate că vaccinarea deja a început de duminică, 27 decembrie, nu toții români vor primi vaccinul. Potrivit medicului, Mihai Craiu, vaccinul este interzis minorilor sub 16 ani, întrucât nu există studii clare pentru această categorie de oamenii. Medicul pediatru aduce mai multe detalii pentru mediafax.ro

„Nu au fost finalizate încă studiile destinate unor grupe de vârstă mai mici. Au început studii şi pe tineri cu vârste între 12 şi 16 ani. Se estimează că undeva în primul trimestru al anului viitor o să existe rezultate care să fie prezentate autorităţilor pentru evaluare şi aprobare.”

Nu toți românii vor putea primi vaccinul anti-covid

De asemenea, medical declară că sunt planificate mai multe cercetări pentru vaccinarea minorilor sub 16 ani. Astfel, tocmai în 2021 vor apărea mai multe rezultatele și vor descoperi dacă vaccinul este eficient și pentru această categorie de vârstă.

Nu toți românii se pot vaccina! Medicii dezvăluie care este adevăratul motiv de ce unii oamenii nu vor primi vaccinul anti-covid
Photo by Dimitri Houtteman on Unsplash

Mihai Craiu spune că până la final fiecare om se va vaccina, deoarece este unica soluție pentru a scăpa de covid-19. A mai povestit și despre efectele secundare ale vaccinului. Potrivit acestuia cel mai frecvent se întâlnesc durerile musculare, oboseala, dureri de cap și febră.

„În momentul în care ne va veni rândul fiecăruia dintre noi, în funcţie de prioritatea prin profesia pe care o aveam, să reflectăm şi să acceptăm că trebuie să ne vaccinăm. Numai aşa o să putem sa îi protejăm şi pe ei până când va veni rândul şi unui vaccin pediatric.”

Reamintim, vaccinul are o eficiență de 95% împotriva covid-19 și este necesar să fie transportat la -75 de grade. Conform datelor trebuie administrat în două doze. La prima doză arată o imunizare parțială timp de 7 zile, dar după a doua doză are o eficiență maximă. A doua doză trebuie administrată peste 4 săptămâni și doar peste 14 zile eficiența este maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *