joi, noiembrie 30, 2023
Tehnologie

AirPods suferă din cauza propriei popularități. Cu ce problemă se ciocnesc utilizatorii și cum poate fi rezolvată?

AirPods sunt cele mai populare căști fără fir în ziua de azi. Ele sunt achiziționate nu doar de posesori de iPhone, iPad sau altă tehnică Apple, ci și de mulți alții. Au apărut în 2017 și și-au căpătat, până în prezent, o popularitate imensă.

Datorită faptului că AirPods au devenit atât de populare, utilizatorii au început să aibă probleme cu ele. Cel mai des, problema se întâlnește în locurile aglomerate. Atunci căștile încep să se deconecteze de la dispozitiv sau sunt pierderi la sunet (sunetul/muzica se aude întrerupt).

Această problemă apare datorită unui motiv simplu. AirPods funcționează cu protocolul Bluetooth, ceea ce înseamnă că utilizează frecvențele 2,4-2,8 GHz. Este o bandă de lățime foarte îngustă, care impun AirPods și alte dispozitive wireless să se intersecteze. În așa mod, concurența pentru transmiterea semnalului pe aceste frecvențe este foarte mare. Acesta și este motivul de ce în locurile aglomerate, pot apărea probleme cu semnalul. Astfel, aceste căști și-au săpat groapa singuri lor.

AirPods suferă din cauza propriei popularități. Cu ce problemă se ciocnesc utilizatorii și cum poate fi rezolvată?
Photo by Xiong Yan on Unsplash

Cum se rezolvă problema

Mai mulți utilizatori Apple, au împărtășit cum se poate de rezolvat problema deconectării căștilor sau problema sunetului întrerupt. Această metodă funcționează și cu restul căștilor Bluetooth. Trebuie de deconectat modulul Wi-Fi de pe dispozitivul la care sunt conectate căștile. Deși, pare o metodă primitivă, anume ea a ajutat mulți utilizatori să scape de probleme cu AirPods.

Totul se datorează faptului că majoritatea smartphone-urilor contemporane, utilizează module Wi-Fi care lucrează tot pe frecvențe de 2,4-2,8 GHz. Astfel, căștile trebuie să concureze pe aceste frecvențe nu doar cu alte dispozitive wireless, dar și cu dispozitivul la care sunt conectate. Pentru că telefonul/tableta în mod implicit încearcă să se conecteze la Wi-Fi, perturbând semnalul căștilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *