Cea mai rapidă și apetisantă friptură de porc cu usturoi. Este o rețetă potrivită pentru un prânz copios sau chiar o masă de sărbătoare
Friptura de porc este bine venită pe masa de sărbătoare, dar și pentru un simplu prânz. Dacă vreți să gătiți ceva special și gustos, atunci această rețetă o să vă salveze. Aveți nevoie de o oră și jumătate ca să gătiți friptura și rețeta este concepută pentru 5 sau 6 porții.
Toate ingredientele pentru friptură de porc:
- 1 kg de ceafă de porc sau spată de porc
- 9-10 căței de usturoi
- 2 cepe
- 100 ml vin roșu sec
- 150 ml apă
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2-3 frunze de dafin
- sare și piper negru
Cum se prepară rapid rețeta FRIPTURĂ DE PORC cu usturoi?
Mai întâi de toate trebuie să pregătim carnea de porc și este necesar să o tăiem cubulețe de aproximativ 4 cm. Iar acum urmează ceapa și usturoiul, care, la fel, trebuie tăiate foarte mărunt.
Următorul pas este să încingem o cratiță sau un ceaun la un foc mare și de turnat în el 2 linguri de unei de floarea soarelui. Mai apoi, trebuie de adăugat carnea, pe care am tăiat-o anterior cubulețe. Este necesar să se rumenească carnea timp de 5 minute. După acest timp, turnați 100 ml de vin roșu și lăsați-l să fiarbă.
După ce observați că tot alcoolul s-a evaporat, puneți peste carnea de porc usturoiul, ceapa, 2-3 frunze de dafin, sare, piper negru și mai turnați 150 ml de apă.
Mai apoi puneți capacul, dați focul încet și lăsați să se gătească timp de o oră sau o oră și zece minute. După această perioadă o să observați că ați obținut o carne de porc extrem de moale și gustoasă.
Friptura de porc cu usturoi se servește cu o mămăligă, mujdei și telemea sau puteți să mai faceți cartofi. Mmm, cât e de bun!