marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Dramă sfâșietoare într-o familie din Israel! Un bărbat a murit după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19

Caz șocant în Israel! După aproximativ două ore de la administrarea vaccinului, un bărbat de 75 de ani, a murit din cauza unui infarct. Acest caz a uimit întreaga lume. Medicii dezvăluie care este adevăratul motiv al decesului.

Bărbatul a fost vaccinat pe 28 decembrie 2020, în jurul orei 08:30 într-un spital. Așa cum prevede procedura, el a mai rămas pentru un timp în unitate, pentru fi monitorizat în cazul în care apar reacții adverse. Acestea nu au fost depistate, iar bărbatul simțindu-se bine, a plecat acasă. După aproximativ două ore, bărbatul a decedat.

De ce a murit bărbatul?

Trebuie de precizat faptul că bărbatul avea condiții preexistente și anterior suferise atacuri de cord. Directorul general al Ministerului sănătății, Chezy Levy a lansat o anchetă asupra acestui caz.

Chezy Levy a spus într-o declarație ”Împărtășim durerea familiei”

De menționat că, compania Pfizer prezentat datele de siguranță la administrația SUA pentru Alimente și Medicamente ,la începutul lunii decembrie. Și s-a constatat că doi voluntari care au participat la studiu, au decedat după administrarea vaccinului. Unul din ei a fost ”imunocompromis”, adică apărarea imună a persoanei era scăzută.

Reacțiile adverse a vaccinului împotriva COVID-19. Agenţia Europeană a Medicamentului a publicat prospectul, tradus în limba română
Photo by Daniel Schludi on Unsplash

Asociația Midaat din Israel, a comentat acest caz, concluzionând că sunt astfel de riscuri, atunci când vaccinul este administrat grupelor de risc.

”Pot exista cazuri nefericite. Asta nu ar trebui să inducă nesiguranță în privința vaccinului, ci să ne facă să salutăm transparența companiilor farmaceutice în procesul de aprobare a medicamentelor”

Luni, 28 decembrie 2020, în Israel au fost vaccinați 380.000 de cetățeni cu prima doză. Dintre acestea fac parte personalul medical și persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Iar într-o lună și jumătate, este planificată vaccinarea a 2,5 milioane de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *