joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Meteo. Cum va fi vremea de Revelion în toată România? Următorul an va fi întâlnit cu temperaturi mai deosebite

Conform informațiilor postate de Administrația Națională de Meteorologie, vremea va fi mai specială de Revelion. Se prognozează temperaturi de până la 16 grade în unele regiuni din România. Vremea va fi destul de caldă pentru sfârșit de decembrie. Mai mult, meteorologii au anunțat și ploi în perioada 29-31 decembrie.

Vremea în Crișana

ANM prognozează valori mai ridicate decât cele obișnuite în această perioadă. Astfel, începând cu 28 decembrie și terminând cu 4 ianuarie, temperaturile maxime vor ajunge la 9-12 grade Celsius, iar cele minime la 3-7 grade. Mai există și posibilitatea de a ploua în seara de Revelion.

Vremea în Maramureș și Moldova

În Maramureș vor fi înregistrate temperaturi maxime între 10-12 grade Celsius, iar cele minime vor fi între 3-6 grade. Astfel, în perioada 28 decembrie-4 ianuarie timpul va fi destul de plăcut, dar excepție este seara de Revelion, întrucât se vor înregistra ploi, temporar mai însemnate.

Oamenii din Moldova trebuie să se pregătească pentru temperaturi maxime între 7-12 grade Celsius și minime de 0-5 grade în perioada 3-5 ianuarie. Și în această regiune se prognozează ploi de Revelion.

Vremea în Oltenia

Oltenia pe 31 decembrie va ploua temporar și este posibil ca focurile de artificii să fie privite cu umbrela în mână. În perioada 28 decembrie-1 ianuarie ziua va fi de 11-15 grade, iar pe timpul nopții 3-6 grade. Mai trebuie de menționat că meteorologii prognozează o vreme mai rece după 8 ianuarie.

Vremea în Banat

În Banat urmează o vreme deosebit de caldă pentru sfârșit de decembrie și început de ianuarie. Între 28 decembrie-4 ianuarie, temperaturile maxime vor urca până la 12 grade, iar cele minime vor ajunge la 5-8 grade. De Revelion sunt prognozate ploi.

Meteo. Cum va fi vremea de Revelion în toată România? Următorul an va fi întâlnit cu temperaturi mai deosebite

Vremea în Transilvania

În Transilvania se așteaptă o vreme caldă, în special în perioada 28 decembrie-4 ianuarie. În aceste zile temperaturile vor înregistra 7-11 grade, iar noaptea valorile vor fi pozitive. În seara de Revelion vor fi prognozate ploi slabe cu caracter temporar și local.

Vremea în Dobrogea și Muntenia

În Dobrogea vremea va fi foarte caldă pentru sfârșit de decembrie. Astfel, oamenii se pot aștepta la temperaturii maxime de aproximativ 13-16 grade, iar cele minime vor ajunge la 6-9 grade. Până pe 5 ianuarie se prognozează ploi slabe și temperaturi maxime la amiază de 9-12 grade.

Și în Muntenia vremea va fi mai caldă decât în mod normal. Prin urmare, ne putem aștepta la temperaturi maxime de 6-13 grade și cele minime de 0-5 grade. De Revelion valorile vor ajunge la 12-16 grade ziua, iar noapte la 2-6 grade. Mai mult, între 4-10 ianuarie vor fi posibile precipitații, mai ales în zona deluroasă cu precădere.

Vremea la munte

La munte ne putem aștepta la maxime de 1-8 grade și minime între -4 și 4 grade. Aceste temperaturii se vor înregistra în perioada 28-31 decembrie. Iar de Revelion vom avea parte de temperaturi diurne de -3…4 grade şi temperaturile nocturne vor ajunge la -6 și 0 grade. De asemenea, de revelion se așteaptă și precipitații cantitative în cea mai mare parte a zonei. Ploi și lapoviță se așteaptă doar la altitudini mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *