marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Avertisment îngrozitor înainte de Revelion! În mai multe supermarket-uri din România a fost găsită o substanță necunoscută pe suprafața fructelor

Chiar înainte de Revelion au apărut mai multe avertismente din partea Asociaţiei Pro Consumatori. Reprezentații exclamă că au fost găsite mai multe fructe cu o substanță necunoscută pe ele. Astfel, se cere retragerea unui aliment de pe rafturile magazinelor. Această fructă toții românii o consumă.

Asociaţia Pro Consumatori a venit cu o veste șoc înainte de noul an. Unii oamenii din asociație au observat că pe merele vândute într-un supermarket din Capitală există o ceară care nu poate fi identificată. Mai mult, asociația cere ca exact aceste mere să se retragă din acel supermaket din București.

Există mari riscuri ca acest soi de mere să se găsească și în multe hipermarket-uri din România. Astfel, Asociaţia Pro Consumatori vrea ca merele să fie retrase urgent de pe piața română. Conform specialiștilor, sunt multe șanse ca ceara de pe fructe să provoace o alergie puternică la persoanele sensibile.

Despre ce soi de mere este vorba?

Reprezentanții asociației menționează că merele din soiul Red Delicious, care sunt aduse din Italia, nu mai trebuie consumate. Aceste fructe sunt acoperite cu un strat subțire de ceară, despre care nu se cunoaște nimic. Astfel, sunt mari șanse ca acest fruct după consum să provoace nu doar alergie, dar și ceva mai grav.

„Prin răzuirea unui măr din lotul respectiv cu o lamă de cuțit s-a constatat existența ceruirii, fără a se putea identifica tipul de ceară, acest lucru fiind posibil doar printr-o analiză de laborator, operație care nu mai este posibilă în următoarele 5 zile.”

Avertisment îngrozitor înainte de Revelion! În mai multe supermarket-uri din România a fost găsită o substanță necunoscută pe suprafața fructelor

APC recomandă ca merele din soiul Red Delicious, importate din Italia să nu fie cumpărate sau mai ales consumate. Este necesar să se facă mai multe cercetări ca să elimine riscul că aceste fructe pot fi periculoase pentru organismul uman sau poate chiar cancerigene.

„Solicităm în mod public retragerea de la vânzare a lotului respectiv până la clarificarea tipului de ceară folosit pentru acest soi de mere în vederea menționării pe eticheta acestuia pentru ca fiecare consumator de astfel de mere să poată lua decizii de achiziționare în cunoștință de cauză.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *