sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Veste grea pentru românii care vor să plece în Marea Britanie! Cum vom putea călători începând cu anul 2021?

Începând de la 1 ianuarie 2021, românii care intenționează să meargă la muncă sau să își facă studiile în Marea Britanie, vor avea nevoie de viză. Această măsură se aplică nu doar pentru cetățenii României, dar și pentru toți cetățenii europeni.

Au mai rămas câteva zile până se încheie perioada de tranziție a retragerii Regatului unit din UE. Acest lucru va obliga toți cetățenii Uniunii Europene, care până acum se deplasau fără nici o restricție, să obțină viză. Însă această măsură se aplică doar pentru cei care doresc să rămână pe o perioadă mai mare de 6 luni pe parcursul unui an.

În general, călătoriile cu scop turistic vor fi permise ca și înainte. Acestea nu vor fi restricționate cu vreun document aparte. Veți avea nevoie doar de pașaport sau de carte de identitate cu termen valabil. Reamintim că trecerea frontierei cu Regatul Unit pe baza cărții de identitate se va putea efectua doar până la data de 30 septembrie 2021.

Veste grea pentru românii care vor să plece în Marea Britanie! Cum vom putea călători începând cu anul 2021?
Photo by Phil Mosley on Unsplash

Asigurare medicală

Trebuie de menționat și despre asigurarea medicală. Românii ca și restul cetățenilor UE, nu vor mai beneficia de servicii de sănătate gratuită pe timpul șederii în Marea Britanie. Din acest motiv se recomandă, în prealabil, de procurat o asigurare medicală corespunzătoare, pe timpul călătoriei.

De la 1 ianuarie 2021, Regatul Marii Britanii și Irlandei de Nord devin state terțe Uniunii Europene. Acest lucru semnificând că vor interveni schimbări majore în ceea ce privește călătoriile, studiile, comerțul sau alte domenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *