joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

5 remedii naturale pentru a scăpa rapid de acnee. Dermatologii vin cu informații noi

Cel mai des cu problema acneei se confruntă adolescenții, însă și adulții se pot ciocni cu această surpriză neplăcută. Pielea este organul cel mai mare al omului și este expus la exterior. Datorită acestui fapt putem aprecia starea generală a sănătății noastre.

Dacă avem un ten neted, luminos și moale, înseamnă că ducem un mod de viață sănătos și organismul nostru se simte bine. Însă dacă avem probleme cu pielea, aceasta poate însemna că ceva nu este în regulă. Adesea, motivul acneei este alimentația incorectă, dezechilibru hormonal sau nivelul ridicat de stres.

Măști de față naturale

Astfel de măști hidratează în profunzime pielea și ajută la repararea leziunilor provocate de acnee. Încercați să utilizați doar produse naturale pentru a vă hidrata tenul. Spre exemplu puteți să vă faceți o mască cu miere, ulei de cocos și scorțișoară sau o mască cu miere și iaurt.

Tonifiază tenul

Cea mai bună metodă de a tonifia piele este de a o face cu oțet de cidru de mere, de două ori pe zi. El conține acid acetic și multe minerale, cum ar fi potasiu și magneziu, care ajută la distrugerea bacteriilor de pe suprafața tenului.

Evită razele solare

Dacă stai expus la razele solare directe prea mult timp, acneea se poate agrava. Străduite să nu stai mai mult de 15-20 minute la soare. Iar pentru a te proteja, poți folosi uleiul de măsline sau de cocos. Ingredientele naturale au același efect ca și cremele de soare, doar că sunt mai benefice pentru ten.

5 remedii naturale pentru a scăpa rapid de acnee. Dermatologii vin cu informații noi

Nu sparge coșurile

În primul rând, pentru a evita apariția cicatricilor, este categoric interzis de a sparge coșurile. Pentru că formezi o rană deschisă, care este predispusă dezvoltării inflamației. Dacă totuși ți-au rămas cicatrici, încearcă să utilizezi ulei de măceșe sau de morcov. Aplică câte o picătură de două ori pe zi, până observi că cicatricea se micșorează, iar culoarea ei revine la normal.

Exfoliază periodic pielea

Se recomandă o dată pe săptămână de făcut scraburi. Acestea trebuie să conțină produse naturale pentru a aduce beneficii pielii. Încearcă să folosești pentru asta zaț de cafea, zahăr, ovăz sau mălai. Aceste produse împiedică dezvoltarea bacteriilor pe suprafața tenului, elimină celulele moarte și destupă porii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *