miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

Alimentul minune care îți lungește viața. Trebuie neapărat să-l integrezi în regimul tău alimentar

Cu puțin timp în urmă a fost afișat rezultatul unei cercetări științifice, care a scos la iveală un lucru de-a dreptul incredibil. Există un aliment care te ajută să trăiești mai mult. Acesta este singurul în felul lui și surpriza mare constă în faptul că românii îl consumă des.

Dacă duci un mod de viață activ și ai o alimentație sănătoasă. Ai grijă de cum arăți și cum te simți. Se pare că ți-a rămas doar un singur lucru de făcut, să adaugi în alimentația ta, o singură legumă. Un studiu realizat timp de 4 ani, pe un eșantion de aproape jumătate de milion de oameni cuprinși între vârsta de 39 și 79 de ani, a demonstrat proprietățile uimitoare ale ardeiului iute.

Alimentul minune

Această legumă picantă are proprietatea de a reduce cu aproximativ 25% mortalitatea cauzată de diferite boli cardiovasculare, cancer și afecțiuni pulmonare. Din acest motiv, ar fi bine, când mergi următoarea dată la cumpărături, să nu uiți să cumperi și ardeiul iute. Desigur nu îl vei mânca separat. Îl poți mânca lângă o ciorbă, tocăniță de legume sau dacă îți plac pastele mai picante, îl poți adăuga în sos.

Alimentul minune care îți lungește viața. Trebuie neapărat să-l integrezi în regimul tău alimentar
Photo by Melina Yakas on Unsplash

“Ardeiul iute este recunoscut pentru efectele antiinflamatorii, antioxidante, de reglare a glucozei din sânge şi de prevenire a cancerului, graţie capsaicinei, care dă ardeiului iute gustul picant, mai mult sau mai puţin intens”, a explicat Dr. Bo Xu, de la Cleveland Clinic’s Heart, Vascular & Toracic Institute.”

Proprietățile ardeiului iute

Pe lângă faptul ca previne apariția cancerului, afecțiunile pulmonare și cardiovasculare, ardeiul iute te ajută să și slăbești. Acesta ajută la arderea caloriilor și accelerează metabolismul. Întărește imunitatea datorită conținutului ridicat de vitamina A și betacaroten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *