joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Un asistent medical fost testat pozitiv de COVID-19 doar la câteva zile după ce a fost vaccinat. Cum se explică acest caz?

După aproape o săptămână de la administrarea vaccinului Pfizer împotriva COVID-19, un asistent medical din California s-a infectat. Bărbatul în vârstă de 45 de ani a făcut aceste declarații pentru ABC News.

Asistentul medical pe nume Matthew W, lucrează la două spitale din California. Acesta și-a făcut vaccinul Pfizer pe 18 decembrie, despre ce a anunțat pe pagina s-a de Facebook. După administrarea serului, a declarat pentru KGTV, că a avut dureri la braț timp de o zi, însă alte efecte adverse nu s-au manifestat.

Cum a aflat asistentul că este bolnav de coronavirus?

La mai puțin de o săptămâna (6 zile), după o tură de noapte într-o secție de COVID, acesta a simțit că ceva nu este în regulă cu el. Au apărut dureri musculare, oboseala și frisoane. Toate acestea fiind simptomele coronavirusului. Făcând testul, diagnosticul s-a confirmat. Mai multe detalii puteți afla în video-ul de mai jos, postat de ABC 10 News.

Acest scenariu nu este șocant și neașteptat, fiindcă persoanele care administrează vaccinul nu dezvoltă imunitatea instant, a precizat Christian Rames, specialist în boli infecțioase din San Diego.

Studiile arată că imunitatea împotriva virusului apare abia după cel puțin o săptămână de la administrarea a celei de-a doua doză de vaccin. Astfel, este posibil să te îmbolnăvești în scurt timp după ce te vaccinezi. Din acest motiv, este recomandat de respectat toate măsurile de protecție împotriva coronavirusului, până corpul nu va fi imunizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *