joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Veste grea pentru români! Vom avea mai puține zile libere în 2021. Mai mult de jumătate cad în weekend

Anul 2021, în România, vine cu 15 zile libere legale. Însă o bună parte din ele, pică în zile de sâmbătă și duminică. În comparație cu anul trecut, când au fost 11 zile, în 2021, doar șapte vor fi în timpul săptămânii.

La nivel european, România se află la sfârșitul topului cu cele mai puține zile libere, pentru salariați.

Primele zile libere din 2021 sunt 1 și  2 ianuarie, însă data de două cade sâmbătă. Acest lucru semnificând că în orice caz ar fi fost zi liberă. Următoarea sărbătoare legală este Ziua Principatelor Române, pe 24 ianuarie, dar și aceasta cade duminica. Astfel până în aprilie nu mai sunt zile libere.

Anul acesta, 1 mai se suprapune cu Paștele Ortodox. Prin urmare, Ziua Muncii este sărbătorită sâmbătă, și urmată de 2 și 3 mai, care vor fi într-o zi de duminică și luni. Astfel, din 3 zile libere legal, doar una va fi în timpul săptămânii.

Veste grea pentru români! Vom avea mai puține zile libere în 2021. Mai mult de jumătate cad în weekend
Photo by Waldemar Brandt on Unsplash

În luna iunie, treburile sunt mai bune. Din cele 3 zile libere, doar una va fi în weekend. Marți, 1 iunie, este Ziua copilului, și va fi liberă. 20 iunie sunt Rusaliile, este o zi de duminică, însă vom avea zi liberă și pe 21 iunie, care pică luni.

Zilele libere de Crăciun vor fi în weekend

Următoarea zi liberă va fi Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august. Aceasta va fi duminică. Finalul anului 2021 vine Ziua Națională a României, care va fi miercuri și cu 2 zile libere de Crăciun  ambele vor fi în weekend.

În clasamentul european, Elveția este lider cu 28 de zile libere. Este urmată de cetățenii Ciprului, Belgiei și Lituaniei cu 17-18 zile. Conform reglementărilor UE, România va fi obligată să mărească numărul de zile libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *