joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Oficial! Angajații din România vor primi în plus câte 400 de lei lunar. Care sunt condițiile?

În anul 2021, până la 400 de lei lunar, vor putea primi salariații de la angajator. Această precizare este prezentat în legea 296/2020, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Sunt câteva condiții pentru a primi această sumă. Care sunt acestea și ce vor putea face cu banii, angajații?

Acești bani vor fi plătiți de către angajator, pentru a acoperi facturile la utilități pentru persoanele care vor lucra de acasă în 2021. Prin urmare, până la 400 de lei vor putea fi obținuți de salariați, fără documente justificatoare din partea beneficiarului. Este important de menționat că suma nu va fi impozitată.

Cum vor putea fi cheltuiți banii

Legea 296/2020, ce a fost publicată în Monitorul oficial, prevede faptul că angajatorul să acopere facturile la utilități, pentru persoanele ce muncesc la domiciliu. Cei care lucrează în regim de telemuncă, vor putea obține până la 400 de lei pentru a achita facturile (internet, energie, apă, încălzire).

Suma aceasta va fi alocată pentru un scop anumit, adică pentru achitarea facturilor. Însă, beneficiarul o va putea cheltui cum dorește, fără a demonstra dovezi. Astfel, angajatul, își va putea procura un mouse, o cameră web sau mobilă de birou, pentru a avea condiții confort.

Oficial! Angajații din România vor primi în plus câte 400 de lei lunar. Care sunt condițiile?
Photo by manny PANTOJA on Unsplash

Ce prevede mai exact legea

Art. 142 din Codul Fiscal – venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor care nu se cuprind în baza lunară de calcul al contribuțiilor de asigurări sociale:

„Sumele acordate angajaților care desfășoară activități în regim de telemuncă pentru susținerea cheltuielilor cu utilitățile la locul în care angajații își desfășoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă și abonamentul de date, și achiziția mobilierului și echipamente de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative„

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *