marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

ÎPS Teodosie încalcă toate regulile! În ce condiții se va desfășura slujba de Bobotează? Autoritățile sunt disperate

ÎPS Teodosie vine cu noi declarații despre slujba de Bobotează. Arhiepiscopul așteaptă la acesta sărbătoare toți creștinii pe 6 ianuarie și nu este oprit de nici o restricție legată de covid-19. Este sigur că doar cu ajutorul rugăciunilor vom putea trece peste dificultățile vieții. Astfel, desfășurarea slujbei nu va fi interzisă nici pe timp de pandemiei.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului așteaptă la slujba de Boboteaza toți românii creștini pe data de 6 Ianuarie. Acest eveniment sfânt se va desfășura în Portul Tomis, unde vor fi aruncate în mare tradiționalele cruci. După părerea arhiepiscopului Boboteaza nu poate fi amânată sau interzisă nici măcar pe timp de pandemie.

ÎPS Teodosie cheamă toții românii la slujba de Bobotează

Acesta declară că oamenii care se ascund de sărbători vor să fie luați de boală. A adus o mulțime de argumente de ce Boboteaza trebuie să fie sărbătorită, indiferent de câte cazuri exista acum în lume. Este sigur că doar cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece peste acesta provocare.

 „Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”.

ÎPS Teodosie încalcă toate regulile! În ce condiții se va desfășura slujba de Bobotează? Autoritățile sunt disperate

De asemenea, ÎPS Teodosie a anunța clar că slujba Sfintei Liturghii, va începe la ora 5.15, iar la 7.15 preoții vor fi afară la sfințirea apei. Astfel, începând cu ora 8:00 se va începe îmbutelierea sticlelor cu agheasmă. Sunt pregătite 120.000 de sticle pentru apa sfințită, care va fi oferită tuturor romanilor creștini.

„Vom face procesiune în Portul Tomis, unde este foarte larg, ca oamenii să nu stea înghesuiți. Le dăm și toate instrucțiunile, invit și Jandarmeria și Poliția să fie printre oameni ca să păzească toate regulile, iar noi ne facem slujba ca în fiecare an pentru că slujbele nu se schimbă în pandemii, ci rămân aceleași. (…) Această apă sfințită va combate și bolile și microbii, ne va înfrăți mai mult, pentru că harul este cel care ne înnoiește și trebuie să ne înfrățim mai mult, să biruim orice frică, pentru că frica aduce boala, să nu mai fim stăpâniți de frică, ci stăpâniți de entuziasm.”

Așadar, tradiția de a arunca crucile în mare nu va fi trecută cu vederea nici în acest an. Trei cruci vor fi aruncate nu de pe faleza Cazinoului, dar în Portul Tomis. Unica diferența dintre anii trecuți este că este obligatorie purtarea măștilor și mănușilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *