joi, noiembrie 30, 2023
Retete

Rețeta rapidă a clătitelor americane sau pancakes. Se gătesc ușor și rapid. Este un mic dejun ideal

Clătitele americane sau pancakes o să te uimească, pentru că sunt moi, pufoase și gustoase. Se gătesc mai diferit decât clătitele subțirii, dar modul de preparare este, la fel, de simplu. Ai nevoie de 20 de minute la dispoziție și de ingredientele pe care le-am notat mai jos.

Este important de menționat de la început că în cazul în care vrei să gătești mai multe clătite americane, trebuie doar să dublezi sau să triplezi cantitatea de ingredient pe care le poți vedea în continuare.

Toate ingredientele de care ai nevoie pentru a găti rețeta clătitelor americane sau pancakes:

  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • zahăr și sare după gust
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu

Mulți români s-au obișnuit cu clătitele clasice, care sunt foarte subțirii. Dar de multe ori, am văzut în diferite seriale și filme cum apar niște clătite mai mici, dar destul de groase. Acestea sunt clătitele americane, care se gătesc, la fel, de ușor ca și cele clasice. Trebuie să ai la dispoziție doar 20 de minute din viața ta, ingredientele necesare și, bineînțeles, dispoziție bună.

Rețeta rapidă a clătitelor americane sau pancakes. Se gătesc ușor și rapid. Este un mic dejun ideal
Photo by Shawn-Olivier Boivin Blanchard on Unsplash

Cum poți găti rapid rețeta clătitelor americane sau pancakes?

În primul rând, trebuie să punem într-un bol încăpător 200 g de făină, zahăr și sare după gust, un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu și să le amestecăm. Mai apoi adăugăm peste ele două ouă și 250 ml de lapte. Din nou, amestecăm foarte bine cu ajutorul unui tel sau furculiță.

La final, trebuie să obțineți un aluat mai gros decât la clătitele clasice.

În al doilea rând, încingem puțin ulei în tigaie și turnăm în centrul ei un polonic de aluat. Dacă nu aveți un polonic, puteți folosi o cană. Nu trebuie să mișcați tigaia ca aluatul să acopere tot fundul.

Din momentul în care observați că clătita face mai multe beșici, atunci, o întoarcem pe cealaltă parte și o lăsăm timp de 2 minute la un foc mediu.

Clătitele le puteți așeza unele peste altele și să le mâncați cu fructe, gem sau cream de ciocolată.

5 comentarii la „Rețeta rapidă a clătitelor americane sau pancakes. Se gătesc ușor și rapid. Este un mic dejun ideal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *