joi, septembrie 28, 2023
Lifestyle

Beneficiile uluitoare a ceaiul de mușețel. Te ajuta la un somn mai calitativ și îți poate calma durerea menstruală

Mușețelul este printre cele mai cunoscute plante din România. Iar beneficiile ceaiului de mușețel pentru organismul uman sunt cunoscute din antichitate. În acest articol reactualizăm câteva beneficii, care te va face să privești altfel această băutură. Și fără îndoială, vei pleca la bucătărie ca să-ți faci un ceai aromat din mușețel.

Ceaiul de mușețel te poate calma și ajuta la un somn mai bun

Această băutură caldă are un efect calmant pentru organismul uman și este recomandat atunci când în viața ta apare mult stres. De asemenea, un studio publicat în Journal of Advanced Nursing demonstrează că oamenii care beau timp de două săptămâni ceai de mușețel adorm mai repede și nu au problem cu insomnia.

Beneficiile ceaiului de mușețel. Calmează durerea menstruală

Mai mulți cercetători au analizat acest efect al ceaiului de mușețel în anul 2010. Și au publicat rezultatele în Iranian Journal of Obstetrics, Gynecology and Infertility. Astfel, au ajuns la concluzia că femeile care beau această băutură în timpul menstruație nu mai simt durere. Mai mult, unele femei care au participat la studio au simțit reducerea stării de anxietate.Această băutură contribuie la ameliorarea inflamațiilor

Compușii din ceaiul de mușețel influențează funcționarea adecvată a sistemului imunitar și provoacă organismul să lupte împotriva infecțiilor. În această listă poate intra afecțiunile astrointestinale. Cum ar fi boala lui Crohn, diverticulita, refluxul gastroesofagian și colita ulcerativa.

Beneficiile ceaiului de mușețel. Calmează afecțiunile pielii

Mușețelul este utilizat de ceva timp pentru calmarea diferitor boli ale pielii, a iritațiilor sau a a eczemelor. Acest ceai este folosit pentru a calma iritațiile neplăcute din zona intimă. De asemenea, mai multe studii au demonstrat că calmează iritațiile provocate de scutece la bebeluși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *