miercuri, septembrie 27, 2023
Tehnologie

Cum să cureți căștile AirPods? Cea mai simplă și eficientă metodă

Cu toții ne aducem aminte cum în 2016, odată cu iPhone 7, au fost prezentate primele căști wireless a companiei Apple, AirPods. Din motiv că noul iPhone era lipsit de mufa de 3,5 mm care se utiliza pentru conectarea căștilor, cei de la Apple au fost nevoiți să inventeze o alternativă. Astfel, au apărut AirPods. Acum în 2021 ele au devenit foarte răspândite. Din acest motiv, am decis să mă împart cu voi, cum să cureți căștile AirPods și case-ul lor.

Ustensile necesare

Pentru început, veți avea nevoie de câteva ustensile: dischete demachiante, bețișoare de urechi, scobitoare, periuță de dinți fină, peroxid de hidrogen (apă oxigenată) și alcool izopropilic.

Cum să cureți căștile AirPods

  1. Luăm o cască și o întoarcem cu sita în jos și o scufundăm într-un recipient cu peroxid de hidrogen, pentru câteva secunde. Este important de scufundat, ca substanța să umezească doar sita, și să nu nimerească mai adânc în cască.
  2. Scoatem casca și o scuturăm ușor pentru a elimina lichidul. Apoi, cu o scobitoare, atent trebuie de eliminat bucățile de cerumen de pe sită și plastic.
  3. Cu ajutorul periuței de dinți, eliminăm murdăria măruntă de pe sită. Trebuie de făcut aceasta cu acuratețe și de nu apăsat, pentru a nu deteriora casca.
  4. Luăm o dischetă demachiantă și o umezim cu alcool izopropilic, apoi ștergem casca cu ea. Apoi luăm o dischetă uscată și repetăm acțiunea.
  5. Microfoanele la AirPods sunt foarte finuțe. Astfel, trebuie de avut mare grijă când le curățăm. O putem face cu un bețișor pentru urechi uscat. Aici cerumen nu se acumulează, așa că nu este nevoie de o curățare intensivă.

Cum să cureți căștile AirPods. Cea mai simplă și eficientă metodă

Cum se curăță carcasa

Interiorul carcasei se curăță cu bețișoare pentru urechi uscate. Iar în locuri greu accesibile, se poate de utilizat periuța de dinți sau scobitori. Nici într-un caz nu folosiți ace sau alte obiecte metalice.

Exteriorul carcasei se șterge cu o dischetă demachiantă umezită în alcool izopropilic. Iar apoi, cu un șervețel uscat.

După ce finisați, lăsați căștile pe vreo 20 minute în afara carcasei, pe un șervețel. Iar apoi le puteți utiliza în continuare, fericiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *