marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Prima consecință post-Brexit. Zeci de cetățeni britanici întorși acasă după ce au încercat să intre în țările UE

Mai mulți cetățeni britanici au întâmpinat probleme la vama de intrare în statele din Uniunea Europeană. Mai multe cazuri au fost raportate în Germania, Olanda și Spania. Aceste probleme au survenit în urma expirării acordului post-Brexit.

Condițiile de cățătorie pentru cetățenii români, în Marea Britanie, aici.

Țările în care s-au întâlni probleme

Poliția de frontieră din Olanda, a confirmat oficial că 13 persoane, cetățeni al Regatului Unit, după sosirea pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam, au fost repatriați. Motivul fiind restricțiile impuse de autorități pe timp de pandemie pentru cetățenii țărilor terțe UE.

În Germania mai mulți britanici au primit interdicții de intrare. Iar în Spania, numeroșilor cetățeni britanici, li s-a anunțat că le-au expirat documentele de rezidență.

Autoritățile din Olanda au anunțat că cetățenii britanici pot efectua vizite în statul lor, doar cei care efectuează călătorii esențiale și au rezultatul testului la coronavirus negativ.

„Cetăţenii din ţările sigure au permisiunea de acces, dar Marea Britanie nu este ţară sigură din punct de vedere epidemic în acest moment”, a declarat Robert van Kapel, un oficial din cadrul Poliţiei olandeze.

Veste grea pentru românii care vor să plece în Marea Britanie! Cum vom putea călători începând cu anul 2021?
Photo by Phil Mosley on Unsplash

Regatul Unit al Marii Britanii a devenit stat terț în relație cu Uniunea Europeană, după tranziția post-Brexit. Aceasta s-a încheiat la 1 ianuarie 2021. Astfel, în Uniunea Europeană pot intra cetățeni străini doar pentru călătorii esențiale. Cetățenii britanici deja face parte din această categorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *