joi, septembrie 28, 2023
Lifestyle

Alimente care îți pot distruge sănătatea. Medicii scot la iveală care sunt produsele ce dăunează mai râu decât zahărul

Fiecare din noi știe că zahărul este dăunător și se străduie să-l evite. Însă, nu toți cunosc că sunt unele alimente care îți pot distruge sănătatea și sunt mai dăunătoare decât zahărul. Aceste alimente le consumăm zi de zi, fără a ne da seama de consecințe.

Specialiștii recomandă să stai departe de următoarele alimente.

Grăsimi trans (hidrogenate sau parțial hidrogenate)

Aceste tipuri de grăsimi nu sunt deloc benefice pentru organismul nostru. Cel mai des ele se regăsesc în mâncăruri de tip fast-food (burgeri, cartofi prăjiți, pizza, etc.).

Nutriționiștii alarmează cât de îngrozitor este uleiul hidrogenat. El se procesează de corpul nostru foarte dificil, iar prin urmare, elementele procesate sunt toxice. Aceste grăsimi contribuie colosal la ridicarea nivelului de colesterol în sânge, ceea ce înseamnă apariția bolilor cardiovasculare.

Alimente care îți pot distruge sănătatea. Medicii recunosc care sunt alimentele mai dăunătoare decât zahărul

Alimente care îți pot distruge sănătatea. Îndulcitori artificiali

Unii folosesc îndulcitori artificiali în schimbul zahărului, considerând că fac bine pentru corpul lor. Însă, această părere este total greșită. Deja de mulți ani este demonstrat că trebuie să stai departe de îndulcitori artificiali. Ca opțiune, puteți folosi miere sau siropurile de agave sau arțar.

Tot în această categorie, intră și aspartamul. Acesta este acel îndulcitor care se folosește, îndeosebi, în băuturile carbogazoase, care sunt marcate ca fiind ”fără zahăr”. Aspartamul este cu mult mai dăunător decât zahărul alb și totodată poate provoca apariția cancerului.

Alimente care îți pot distruge sănătatea. Medicii recunosc care sunt alimentele mai dăunătoare decât zahărul

Alimente care îți pot distruge sănătatea. Carnea procesată

În această categorie se regăsesc salamuri, crenvurști, nuggets, burgeri și toată carnea care este pregătită în cantitate mare de ulei și la temperaturi mari. În timpul pregătirii, această carne eliberează multe substanțe toxice. Pe lângă aceste substanțe, mai sunt adăugați o sumedenie de arome artificiale, sare și conservanți.

În urma consumării alimentelor procesate sau ultraprocesate, crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și riscul de deces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *