joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

ANM a emis o avertizare de COD GALBEN în întreaga Românie. Se așteaptă o vreme cu ninsori și vânt puternic. Trebuie să ne îmbrăcăm mai gros!

Administraţia Naţională de Meteorologie a prezentat, vineri, 08 ianuarie, prognoza meteo pentru următoarele zile. Se pare că în acest weekend ne vom aștepta la ninsori și vânt puternic în toată România. Dar în 15 județe situația va fi mai accentuată.

ANM a emis cod galben de precipitații, care se vor transforma în ninsoare. Astfel, conform meteorologilor în perioada 8 ianuarie, ora 12:00 și 9 ianuarie, ora 04:00 va ninge și se va depune un strat de zăpadă. Cel mai accentuat ninsoare se va vedea în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Se așteaptă ninsori în întreaga Românie, dar în 15 județe stratul de zăpadă va fi mai gros

De asemenea, local va ninge în Oltenia, nord-vestul Munteniei, sudul şi sud-estul Transilvaniei. Și în aceste zodii se va depune un strat de zăpadă și va fi prezent și un vânt puternic. Mai trebuie de menționat că mai sunt câteva județe sub avertizare COD GALBEN: Gorj, Alba, Buzău, Sibiu, Mehedinţi, Bacău, Caraş-Severin, Dâmboviţa, , Prahova, Vrancea, Argeş, Braşov, Covasna, Hunedoara și Vâlcea.

ANM a emis o avertizare de COD GALBEN în întreaga Românie. Se așteaptă o vreme cu ninsori și vânt puternic. Trebuie să ne îmbrăcăm mai gros!

În Câmpia Română şi Dobrogea vor fi prezente ploile, dar mai aproape de vineri seara vor veni ninsorile și lapovița. În general, în întreaga țară se așteaptă ninsorile, dar cel mai evident va fi în jumătatea de sud a teritoriului.

ANM mai informează că în următoarea săptămână vor fi prezente precipitațiile, sub formă de ninsoare. De asemenea, se mai așteaptă instalarea unei mase de aer rece. Astfel, trebuie să avem cu noi umbrela, cizmele și să ne îmbrăcăm mai cald, ca să ne simțim bine afară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *