sâmbătă, septembrie 23, 2023
Lifestyle

Beneficiile ascunse a măceșului. Izvor de vitamine și de substanțe active

De sute de ani, fructele acestui arbust sunt prețuite pentru efectele lui terapeutice, pe tot globul pământesc. Este un leac sigur pentru afecțiunile musculare și pentru bolile cardiovasculare. Adesea nu este prețuit suficient, însă beneficiile măceșului sunt colosale.

Măceșele sunt pline de Vitamina C

Conțin o cantitate mare de Vitamina C. Anume din acest motiv, specialiștii îl recomandă ca un bun remediu care alungă oboseala. Totodată, are și alte substanțe active utile: Vitamina A, D, E, B1, B2, K. Acestea mențin buna dispoziție și permit corpului să facă față acțiunilor solicitante.

Beneficiile măceșului. Tratează virozele

Infuziile de măceșe, combat febra și luptă cu apariția virusului. În special, acum, în perioada pandemiei, se recomandă consumul a trei ceaiuri pe zi.

Previne afecțiunile cardiovasculare

Măceșele conțin substanțe antioxidante și antiinflamatoare, care au un rol foarte important în protejarea vaselor sangvine și a inimii. Ceaiul de măceșe ajută la coboară nivelul colesterolului în sânge și ajută la problemele cu tensiunea arterială.Beneficiile măceșului. Previn cancerul

Cum am menționat, măceșele conțin substanțe antioxidante și antiinflamatoare. Acestea, împreună cu alte substanțe active, ajută la prevenirea cancerului. Conform unui studiu realizat pe 16 de plante bogate în antioxidanți. Măceșele ocupă primul loc în clasament.

Analgezic natural

Infuzia de măceșe în cantități mari, are efecte energizante. Dar dacă o consumi în cantități moderate, aceasta reduce stresul și are efecte calmante. De asemenea, mai reduce senzațiile de greață, stările febrile și infecțiile urinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *