joi, noiembrie 30, 2023
Lifestyle

Cum poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie. Nici nu bănuiai că îl poți folosi în așa fel

Bicarbonatul de sodiu în gospodărie este extrem de util. O bună parte din gospodine, îl folosesc la diferite rețete, dar mulți oameni nici măcar n-au bănuit că acest ingredient poate fi folosit în mai multe situații. Astfel, mai jos sunt prezentate câteva metode de a utiliza bicarbonatul de sodiu în afara bucătăriei.

Citește și: Bicarbonatul de sodiu. Ce beneficii medicale are? Nici nu știai că poți trata asta cu el

Bicarbonatul de sodiu în gospodărie. Poate elimina orice miros de pe mâini

Bicarbonatul de sodiu te poate salva în situația în care mâinile tale au miros de pește sau usturoi. Ca să scapi de mirosul neplăcut ai nevoie doar de două lingurițe de bicarbonat de sodiu. Trebuie să freci foarte bine palmele ude cu acest prăfuleț.

Îți poate curăța și aranjat părul

Bicarbonatul de sodiu îți poate curăța cu ușurință părul și cel mai important ți-l poate aranja. Trebuie să pui puțin praf de bicarbonat peste cantitatea normală de șampon. Apoi spală părul în mod obișnuit și vei observa după ce îl vei usca că-l poți pieptăna foarte rapid.

Este recomandat și în îngrijirea picioarelor

Aveți nevoie doar de trei lingurițe de bicarbonat într-un lighean cu apă. Mai apoi scufundați picioarele în această apă și frecați-le foarte bine. O să rămâneți uimit de faptul cât de moale și fină va fi piele după această procedură.Bicarbonatul de sodiu în gospodărie. Curăță cu ușurință suprafețele din baie

Bicarbonatul de sodiu poate spăla chiuvetele, căzile, gresia și fibră de sticlă. Pentru a curăța aceste suprafețe trebuie să turnați praful pe un singur burete și să frecați foarte bine locul unde doriți să strălucească. Mai mult, dacă doriți să obțineți un rezultat mai bun, trebuie să amestecați bicarbonatul cu detergent lichid de vase.

Desfundă țevi și chiuvete 

În locul detergenților, plini de chimie, pentru desfundarea țevilor, puteți utiliza bicarbonatul. Este o metodă simplă și folosită de mult timp. Trebuie doar să puneți 50 g de bicarbonat în chiuvetă și pe deasupra de turnat aproximativ 150 mililitri de oțet. Aceste două elemente vor intra în reacție și vor desfunda țeava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *