Gogoși pufoase chiar la tine acasă! Rețeta rapidă și ingredientul secret folosit de bucătari
Gogoșii pot fi un desert extraordinar pentru întreaga familie. Îți voi arăta cum le poți găti foarte rapid chiar la tine acasă. Ai nevie doar de câteva ingredient, pe care cu ușurință le poți găsi în orice magazine, market sau supermarket. Cu toate că pare că este mult de lucru, în această rețeta vei descoperi varianta cea mai simplă. Aveți nevoie doar de câțiva pași pentru a obține la final niște gogoși pufoase cu gust de vanilie.
Dacă vreți să obțineți o cantitate mai mare de gogoși, trebuie doar să dublați sau să triplați ingredientele pe care le-am notat în această rețetă.
Toate ingredientele necesare pentru gogoși pufoase:
- 200 ml lapte
- 500 g faină
- 25 g drojdie
- 25 g unt gras
- 1 ou
- 25 ml ulei
- coaja rasa de lămâie
- 3 linguri cu zahăr
- zahar pudra
- esență de vanilie
- un pic de sare
Cum puteți găti gogoși pufoase chiar la tine acasă?
Primul pas este să dizolvăm drojdia în 50 ml lapte un pic călduț. Iar în restul de lapte adăugăm zahăr și îl încălzim doar atât cât se topească zahărul. După ce se răcorește laptele punem în el și esență de vanilie.
Iar acum trebuie să amestecăm o parte din ingredientele notate mai sus. Astfel, punem într-un castron încăpător 500 g de făină, unt topit, un ou, drojdia amestecată în lapte, un pic de coajă rasă de lămâie, lapte cald și un pic de sare. Toate ingredientele trebuie amestecate până se omogenizează. Frământăm câteva minute și adăugăm ulei. Mai frământăm 8 sau 10 minute și lăsăm se crească aluatul timp de o oră la cald.
După ce am observat că aluatul a crescut în volum, îl luăm în mână și îl întindem o foaie, ca să fie de 5-6 mm grosime. Mai apoi, tăiem gogoșile cu ajutorul unui pahar, care trebuie să aibă un diametru de 7-8 cm. După ce am făcut acest pas, este necesar să lăsăm aluatul gogoșilor să crească, timp de o jumătate de oră.
Ultimul pas este să încingem uleiul și să punem gogoșii în el. Este necesar să le scoatem pe un prosop de hârtie ca să absoarbă uleiul. Când gogoșii s-au răcit, punem peste ele zahăr pudră și le putem mânca. Mmm, cât de bun e!