Cei mai geniali cartofi la cuptor! Rețeta care te poate salva în orice situație. Îi poți găti și la o sărbătoare și la un simplu prânz în familie
Cartofi la cuptor. Cartofii la cuptor sunt pur și simplu geniali, mai ales când sunt gătiți bine și cu suflet. Am descoperit rețeta mai rapidă a acestui fel de mâncare și vreau să vă arăt cum se prepară. Îmi place că mă salvează în orice situație. Pot să-i gătesc la o sărbătoare sau, pur și simplu, să prepar un prânz delicios.
Cartofii în cuptor. Toate ingredientele
- 1 kg de cartofi
- 40 ml supă de pui
- 2 lămâi
- 3 căţei de usturoi
- O legătură de pătrunjel
- 4 linguri ulei de măsline de calitate
- 1 linguriţă oregano
- o jumătate de linguriţă boia dulce
- sare și piper negru
Cartofi la cuptor. Cum poți prepara rapid rețeta?
Hai să ne apucăm de lucru! Mai întâi de toate pune cuptorul să se preîncălzească la 200 de grade Celsius. În acest timp, trebuie să curați cartofii și să-i tai cubulețe. Mai apoi, toacă cățeii de usturoi și pătrunjelul proaspăt.
Acum trebuie să facem un sos pentru cartofi. Pentru asta aveți nevoie de două lămâi pe care le radeți într-un castron. Mai apoi, se stoarce tot sucul din ele și se amestecă. În același vas, adăugați ulei, usturoi, supă de pui, oregano, boia, sare și piper negru. Amestecați până se omogenizează toate ingredientele.
Iar acum, puneți cartofii într-o tavă adâncă, peste ei turnați sosul, adăugați pătrunjel, sare și piper negru după gust. Amestecați foarte bine.
Cartofii se pun la cuptor timp de 30 de minute, apoi se întorc și se mai lasă încă pe 20 de minute. Este foarte important să-i mâncați calzi, deoarece o să simțiți cu adevărat gustul lor.