marți, decembrie 5, 2023
Actualitate

Raed Arafat a venit cu o mare veste pentru toți elevii și părinții. Data exactă la care se redeschid școlile

A fost anunțată data exactă la care se redeschid școlile. Raed Arafat a dat vestea mult așteptată de milioane de elevi din țară, dar și de părinții lor.

Raed Arafat a menționat că se dorește reluarea cursurilor cu prezență fizică, însă trebuie de luat în calcul situația epidemiologică din țară. Pentru că există riscul de explozie de COVID.

Dacă totul va fi bine, școlile vor fi deschise în al doilea semestru. Aceasta se motivează cu faptul că distanța până la următoarea vacanță este mică. Iar impactul sărbătorilor de iarnă încă nu s-a evaluat. Mai este necesar de puțin timp pentru a vedea efectele reuniunii persoanelor de Crăciun și Revelion.

”CNSU a luat decizia şi urmează să fie date aceste lucruri public, dacă nu au fost date deja, ca până în 8 februarie se va continua online, urmând ca apoi să se ia decizia. Clar că toată lumea doreşte să se întoarcă la forma de predare fizică, eventual cu scenariile care au fost până acum, dacă apar cazuri într-o şcoală”, a spus, Raed Arafat, la Digi 24.

Raed Arafat a venit cu o mare veste pentru toți elevii și părinții. Data exactă la care se redeschid școlile
Photo by MChe Lee on Unsplash

Data exactă la care se redeschid școlile

Secretarul de stat a menționat că dacă totul va fi ok, pe bază de scenarii, e posibil că se vor relua cursurile, începând cu 8 februarie. Se va face o analiză epidemiologică și pe baza ei va fi stabilit deja cu siguranță dacă se redeschid școlile.

Un motiv de ce se va continua, deocamdată, cu predarea online, constă în faptul că perioada până la următoarea vacanță este scurtă. Iar sărbătorile de iarnă au putu fi un epicentru de răspândire a coronavirusului. Astfel, copiii ar putea fi un vector posibil de transmitere a virusului.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a relatat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *