sâmbătă, septembrie 23, 2023
Actualitate

Atenție! Vin ninsori abundente în câteva regiuni ale României. ANM a emis COD GALBEN. Vom putea face și un om de zăpadă afară

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza meteo pentru toată România. Meteorologii atenționează că urmează cod galben de ninsori în următoarele zile. Astfel, câteva zone importante din țară vor fi acoperite de ninsori și intensificări ale vântului.

Conform informațiilor prezentate de Mediafax atenționarea cu codul galben de ninsori este valabil pentru Oltenia, Muntenia, sudul Banatului, zona Carpaților Meridionali și Munții Banatului. Astfel, potrivit datelor codul galben intră în vigoare de duminică,10 ianuarie, ora 18:00, până luni, 11 ianuarie, ora 14:00.

Prognoza meteo emisă de ANM. Vin ninsorile în câteva regiuni din România

În zonele menționate mai sus vom avea parte de ninsori abundente, vânt puternic și un strat de zăpada consistent ce va depăși 10 – 20 cm și poate chiar 30 – 40 cm. De asemenea, meteorologii menționează că se așteaptă vreme rea în toată țara, până miercuri, 13 Ianuarie, ora 13:00.

Se schimbă complet vremea în România! ANM a prezentat prognoza meteo pentru 26 și 27 decembrie. Vânt, ninsori și ploi puternice

Vântul va avea rafale de 45 – 55 km/h în zonele sudice ale țării și aproximativ 60 – 70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, dar la altitudini de peste 1.700 de metri. În aceste locuri poate chiar temporar să viscolească ninsoarea. Iar în Dobrogea, Bărăgan și în sudul Câmpiei Române vor interveni lapoviță și ploaie, astfel se va forma polei.

ANM prognozează în a doua parte a săptămânii viitoare o vreme mai rece decât în mod normal și temporar va ninge. Trebuie să ne îmbrăcăm mai bine și să avem grijă când ieșim din casă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *