miercuri, septembrie 27, 2023
Retete

Papanași prăjiți cu brânză de vaci. Cea mai delicioasă rețetă pentru a bucura toți membrii familiei

Papanași prăjiți cu brânză de vaci. Ador această rețetă pentru că vine de la bunica. Ea îmi gătea cei mai delicioși și pufoși papanași. Astfel, în acest articol veți descoperi rețetă care o să vă ofere la final niște papanași cu brânză de vaci aromați în doar câteva minute.

Rețeta este concepută pentru 9 sau 10 bucăți. Dacă vreți să faceți mai mulți papanași, atunci dublați ingredientele pe care le puteți găsi mai jos.

Toate ingredientele pentru papanași prăjiți:

  • 200 g faină
  • 300 g brânză de vaci
  • 50 g zahar
  • 1 ou
  • 1 linguriță plină coajă rasă de portocale
  • 4 g praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 550 – 600 ml ulei de floarea soarelui
  • un pic de sare

Cum poți face rapid papanașii prăjiți?

Bunica mea mai întâi de toate începe cu faptul că punea brânza de vaci într-o sită tapetată cu tifon, timp de o oră. Mai apoi, punea brânza într-un vas și peste ea adăuga un ou, coajă rasă de portocale, un plic de zahăr vanilat și un pic de sare. Toate ingredientele le amesteca foarte bine până la omogenizare

Următorul pas este să amestecăm praful de copt cu făina și o dăm o singură dată prin sită. Mai apoi, făina trebuie amestecată treptat cu lichidul pe care l-am obținut anterior. Mai întâi, trebuie să amestecăm cu lingura și mai apoi cu mâna până obținem un aluat moale și compact.

Pudrăm cu făină masa de lucru și pune aluatul pe ea. Îl întindem cu grijă într-o foaie de aproximativ 1.5 cm grosime și o formă rotundă de cca 4 cm. De asemenea, decupăm fiecare papanași cu ajutorul unei căini și nu uităm să decupăm și centrul fiecărui papanaș.

Papanași prăjiți cu brânză de vaci. Cea mai delicioasă rețetă pentru a bucura toți membrii familiei

Mai departe este necesar să punem ulei într-o cratiță pe un foc mic. După ce uleiul este bine încălzit adăugăm papanașii, care trebuie prăjiți timp de câteva minute pe ambele părți. Papanașii sunt gata după ce observăm că se rumenesc uniform.

Ultimul pas este să-i scoatem pe un prosop de hârtie și să-i lăsăm câteva minute să se scurgă de ulei. Îmi place foarte mult să servesc papanașii cu smântână și dulceață. Dar mai puteți să încerca și cu ciocolată sau cu înghețată. De asemenea, papanașii pot fi pudrați cu scorțișoară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *