joi, noiembrie 30, 2023
Tehnologie

Care sunt așteptările de la iPhone 13. 5 lucruri ce trebuiau să apară mai devreme

Care sunt așteptările de la iPhone 13. An de an avem așteptări de la Apple, că vor face telefonul ideal. Deși, iPhone îndeplinește aproape toate dorințele utilizatorului, rămâne loc pentru mai bine. Ne dorim ca următorul smartphone Apple să aibă un display suficient de mare, dar și să fie confortabil în timpul utilizării cu o mână. Să fie dotat cu cât mai multă memorie RAM și 1 TB pentru stocare, dar să fie și la un preț disponibil. Astfel, am ales câteva lucruri pe care vreau să le văd în următorul iPhone.

iPhone 13 cu USB-C

Dacă utilizezi doar dispozitivele companiei Apple, nu este o problemă cu multitudinea de cabluri prin casă. Cel puțin, așa era până nu au pus pe iPad USB-C. Acum suntem nevoiți să avem mai multe cabluri pentru a ne încărca dispozitivele. Astfel, pentru MacBook și iPad este nevoie de cablu USB-C, iar pentru iPhone și AirPods, lightning. Un minus al lightning-ului în favoarea USB-C, constă în faptul că funcționează pe standardul USB 2.0. Acest lucru însemnând că viteza de transfer de date este mică.

Așteptările de la iPhone 13. Acumulatorul

Deși, iPhone 12 are la bază procesorul A14 de 5nm, ce consumă mai puțină baterie, oricum se descarcă prea repede. În special dacă folosim 5G, care deja este disponibil în România. Pe utilizatori, puțin îi interesează ce capacitatea va avea acumulatorul sau ce proces tehnic va fi utilizat pentru următorul procesor. Îi interesează ca telefonul să supraviețuiască mai mult timp, și să nu fie necesar să-l punem la încărcat atât de des.

Așteptările de la iPhone 13. Memorie de stocare 1 TB

Conform datelor de pe site-uri ce se ocupă de aflarea secretelor Apple, au apărut informații că iPhone 13, va avea 64 GB în configurarea cea mai ieftină. Iar memoria RAM va rămâne la fel ca și la iPhone-urile din anul 2020. Astfel, vor avea 4 GB și 6GB RAM, respectiv, segmentul ”Pro” va fi mai dotat. Cred că în 2021 deja e timpul de pus minim 256 GB pentru cea mai simplă configurare, iar maxim să fie 1 TB. Aceasta ar permite utilizatorilor să evite, în sfârșit, utilizarea diferitor servicii de stocare tip cloud.

Care sunt așteptările de la iPhone 13. 5 lucruri ce trebuiau să apară mai devreme

Așteptările de la iPhone 13. Always-on display

Ne-am fi dorit să vedem Always-on display. Acesta va permite telefonului să fie cu ecranul oprit, dar anumiți pixeli vor lumina, pentru a indica ora, procentajul acumulatorului sau notificările. Nu înțeleg, de ce Apple încă nu a făcut acest lucru, pentru că utilizează ecrane OLED, ce le permit ca acest lucru să fie posibil.

iPhone 13 pro în design ”mini”

În anul 2020 a fost prezentat, în sfârșit, un smartphone performant într-o carcasă de dimensiuni mici. Acesta a fost iPhone 12 mini. Deși, are specificații tehnice destul de convingătoare, nu ajunge până la segmentul ”Pro”. Mi-aș fi dorit să văd iPhone 13 Pro mini, care va avea toate cele 3 camere foto + LiDAR. Pentru că vreau să utilizez doar un singur telefon, ce va putea face absolut totul. Iar acesta să aibă și o dimensiune compactă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *