sâmbătă, septembrie 23, 2023
Lifestyle

Plantele care purifică aerul din casă. Te vor ajuta să menții o atmosferă proaspătă și curată

Când petrecem foarte mult timp în casă, aerul devine greoi și poluat. Astfel, trebuie să aerisim camera câteva ori pe zi, pentru a împrospăta aerul. Însă, există și niște plante care purifică aerul din casă și te ajută să păstrezi în casă un aer proaspăt și curat.

Crizantema

Cred că este cea mai întâlnită plantă în casa unei femei. Adesea sunt oferite doamnelor și domnișoarelor, pentru frumusețea sa rară. Însă nu doar aspectul fizic este beneficiul lor. Crizantemele ajută la filtrarea multor toxine din aer, inclusiv benzenul și amoniacul.

Plantele care purifică aerul din casă. Aloe vera

Este planta care iubește soarele. Astfel, cel mai potrivit loc pentru ea, ar fi la bucătărie. Frunzele ei conțin un lichid bogat în vitamine, aminoacizi și enzime. Pe lângă proprietățile ei antibacteriene, ajută la purificarea aerului din locuință. Aloe vera are proprietatea de a absoarbe formaldehida și benzenul, care se regăsesc în diferiți detergenți și finisaje de podea.

Dracena

Este o decorațiune bună în orice cameră. Are frunze roșietice strălucitoare, ce cu creșterea vor absorbi tot mai mulți poluanți cum ar fi: xilena și tricloretilena.

Plantele care purifică aerul din casă. Te vor ajuta să menții o atmosferă proaspătă și curată

Plantele care purifică aerul din casă. Ficusul

Ficusul este de origine Asiatică, iar în condiții de casă poate crește până la 2-10 metri înălțime. Preferă lumina indirectă și puțină umiditate. Din acest motiv, întreținerea ei, nu ocupă mult timp și efort. Proprietățile acestei plante pentru împrospătarea aerului sunt colosale. Absoarbe cu ușurință poluanții din aer, și eliberează o cantitate mare de oxigen.

Palmierul pitic

Cred că este una dintre puținele plante care au proprietatea de a absorbi amoniacul. Această substanță se regăsește în detergenți și produse de curățare.

Plantele care purifică aerul din casă. Te vor ajuta să menții o atmosferă proaspătă și curată

Limba soacrei

Este una dintre cele mai bune plante pentru filtrarea aerului, în special pe timp de noapte. Dacă o vei pune în dormitor, vei dormi ca un bebeluș, pentru că noaptea eliberează cel mai mult oxigen. Astfel, somnul tău va fi calitativ și sănătos.

Citește și: 4 trucuri ca să adormi mai repede. Medicii dezvăluie cele mai eficiente metode de a adormi în câteva minute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *