miercuri, septembrie 27, 2023
Lifestyle

5 lucruri curioase despre CAFEA, pe care nimeni nu ți le-a spus. Specialiștii vin cu detalii uimitoare

5 lucruri curioase despre cafea. Cafeaua este o băutură adorată de mii de oamenii și mulți iubesc să înceapă ziua cu o cană de cafea aromată. Cu toate că o consumă mii sau poate chiar milioane de persoane, nu toți știu unele curiozități despre această băutură. Există informații uimitoare care o să te facă să privești altfel boabele de cafea.

La ce oră este recomandat să bei cafeaua?

Este important să alegi momentul potrivit pentru a bea cafeaua. Din acest motiv, specialiștii au făcut mai multe cercetării și au ajuns la concluzia că ora 9:30 dimineața este timpul perfect pentru a bea o cafea aromată. De asemenea, la 12:00 și 13:00 după un prânz gustos este binevenită cafeaua ca niciodată. Medicii mai adaugă că trebuie de evitat cafeaua seara, întrucât îți poate afecta grav calitatea somnului.

Lucruri curioase despre cafea. Cafea poate oferi și efecte analgezice

Mai mulți cercetători germani au descoperit că dacă bei cafea când te doare ceva, această băutură poate aduce mai multe efecte analgezice. Mai mult, cafea poate schimba și dispoziția omului. Cel mai frecvent dintr-o dispoziție rea se transformă în una bună.

Cafeaua te face mai rezistent în timpul sportului

Conform mai multor studii, specialiștii au observat că consumul cafelei crește adrenalina în corp. Iar persoanele care beau o cană de cafea înainte de a face sport sunt mai rezistenți și mai active.

5 lucruri curioase despre CAFEA, pe care nimeni nu ți le-a spus. Specialiștii vin cu detalii uimitoare
Photo by Anastasia Zhenina on Unsplash

Lucruri curioase despre cafea. Câțiva ani în urmă cafea se consuma ca aliment

Este curios faptul că înainte să fie transformată în băutură, cafeaua era consumată ca un simplu aliment. Spre exemplu, popoarele din Africa combinau fructele de cafea cu grăsimea animalelor și obțineau o pasta pentru consum.

Consumul excesiv al cafelei poate îngrășa

Medicii au ajuns la idea că consumul excesiv al cafelei poate aduce nu doar problem cu somnul sau cu inima, dar poate îngrășa. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua stimulează cortizolul și crește pofta de a mânca ceva dulce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *