joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

(VIDEO) Cine sunt persoanele care vor face parte din etapa a doua de vaccinare anti-Covid în România? Se vor imuniza și oamenii din fruntea statului

Medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat la Digi24, cine sunt persoanele care intră în a doua etapă a campaniei de vaccinare. Al doilea vaccin autorizat este cel de la Moderna, iar primele doze vor fi disponibile în România începând de miercuri.

De la începutul campaniei de vaccinare, până în prezent, au fost vaccinați peste 100 de mii de români. Iar luni, alte 150 de mii de doze a companiei Pfizer vor ajunge în țară. Săptămâna aceasta ar trebui să înceapă cea de-a doua etapă de imunizare împotriva coronavirusului, pentru persoanele ce reprezintă grupa de risc.

Lista de persoane care se vor vaccina anti-Covid în etapa a doua

Ieri seara, medicul Valeriu Gheorghiță a enumerat o listă de boli cronice. Iar persoanele care suferă de ele, vor fi imunizați în etapa ce urmează. Astfel, persoanele ce urmează să administreze vaccinul, sunt:

  • Persoane cu vârsta peste 65 de ani
  • Beneficiarii din centrele sociale
  • Persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIV-SIDA.

De asemenea, vor fi vaccinate în etapa a doua, persoanele cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, precum parlamentari, cei de la guvern, din ministere, etc. Și personalul din mass-media va fi imunizat, în special, persoanele care fac reportaje în unități medicale.

Lista a fost elaborată în urma consultărilor cu comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *