Cea mai genială omletă cu ciuperci și cașcaval. Rețeta unui mic dejun în doar 10 minute
Omletă cu ciuperci și cașcaval. Micul dejun este foarte important pentru o zi frumoasă. Avem nevoie de energie și din acest motiv trebuie să începem dimineața cu o mâncare ce conține multe substanțe nutritive. De asemenea, această rețetă poate fi folosită și la un prânz, ș la o cină. În acest articol, vei găsi rețeta omletei cu ciuperci și cașcaval.
În cazul în care vreți să gătiți omleta pentru mai multe persoane trebuie doar să dublați sau să triplați numărul de ingrediente menționate mai jos. Haideți să începem să gătim.
Omletă cu ciuperci și cașcaval. Toate ingredientele necesare:
- 4 ouă
- 50 grame de cașcaval clasic
- 125 grame de ciuperci champignon
- un cățel de usturoi
- 20 grame de unt
- o lingură de ulei
- o legătură de pătrunjel
- sare și piper

Cum poți prepara rapid omleta?
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să curățăm ciupercile și să le tăiem în felii subțiri. Mai apoi, punem uleiul într-o tigaie și adăugăm usturoiul tăiat foarte mărunt, sau poate chiar zdrobit ușor cu muchia unui cuțit. Peste câteva secunde în tigaie mai adăugați și ciupercile. Ele trebuie să se gătească timp de 7 minute la un foc mic.
Următorul pas este să punem ouăle într-un vas și să le batem. Peste ele mai punem pătrunjelul tocat, cașcavalul dat prin răzătoare, sare și piper după gust. Amestecăm toate ingredientele cu o furculiță sau cu telul până se omogenizează.
Într-o tigaie punem 20 de grame de unt și lăsăm să se topească. Doar atunci putem adăuga ouăle. Când observăm că suprafața omletei se încheagă, punem și ciupercile pe una din jumătățile omletei. Prăjim omleta încă un pic și cu furculița aducem partea opusă goală a omletei peste zona unde se află ciupercile.
Scoatem foarte atent omleta din tigaie și o punem frumos într-o farfurie. O să arate mai bine dacă o decorați cu un pic de pătrunjel. Omleta poate fi servită cu telemea de vacă sau poate chiar roșii.