marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

Dieta mediteraneană. Regulile de bază. Cea mai eficientă dietă recomandată de Dr. Oz

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai vestite. Ea constă din consumul redus de grăsimi saturate și prezența mai multor nutrienți și grăsimi esențiale pentru organism. Acest regim te va ajuta, în primul rând, să slăbești, dar și să ai un stil de viață sănătos. Mai jos veți găsi câteva reguli de bază recomandate de Dr. OZ. Trebuie respectate, dacă ai dorința să slăbești, consumând doar alimente sănătoase.

Consumă mai multe fructe

Dieta mediteraneană are la bază consumul mărit de fructe proaspete. Astfel, nu trebuie de ezitat adăugarea diferitor tipuri de fructe în dieta zilnică.

Dieta mediteraneană. Consumă mai multe legume

Efectele protectoare ale acestei diete se vor observa, dacă vei consuma mai multe legume în stare proaspătă sau ușor preparate. Excepție fac cartofii, pentru că nu conțin nutrienții necesari.

Consumă mai multe leguminoase

Acest lucru semnifică faptul că zilnic trebuie de  consumat leguminoase precum: fasole boabe, linte, mazăre, soia sau năut.

Înlocuiește grăsimile cu ulei extravirgin

Consumă mai mult ulei extravirgin în schimbul untului, maionezei sau a diferitor sosuri comerciale cu ulei de măsline. Uleiul extravirgin este bogat în grăsimi nesaturate (sănătoase), acestea fiind foarte importante pentru sistemul cardiovascular.



Dieta mediteraneană. Limitează consumul de produse animale

Carnea, lactatele și ouăle sunt produse de origine animală care conțin un nivel ridicat de grăsimi saturate. Ele afectează circulația sângelui, prin blocarea arterelor.

Exclude alcoolul

Consumul de alcool exagerat este dăunător pentru sănătate. Astfel, trebuie de exclus abuzul acestuia. Dar, de permite consumul unui pahar de vin roșu la cină. Însă, este important de a nu mări cantitatea.

Consumă pește

Consumul de carne roșie este recomandat de înlocuit cu pește. Prin urmare, ar trebui de mâncat carne de pește de două sau trei ori pe săptămână.

Dieta mediteraneană. Reduce cantitatea de dulciuri și prăjituri

Aceste alimente trebuie de consumat mai rar. Iar dacă totuși vă este poftă, încercați să le preparați acasă, decât să procurați ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *