marți, decembrie 5, 2023
Lifestyle

Banane verzi, galbene sau cu pete maronii? Care sunt cele mai sănătoase? Detaliu pe care nu mulți îl cunosc

Care sunt cele mai sănătoase banane? Bananele sunt unele dintre cele mai răspândite fructe. Sunt o gustare ideală și o sursă perfectă de vitamine. Însă nu cu toții cunoaștem când este cel mai bine să le mâncăm, pentru a putea beneficia la maxim de toate substanțele utile.

La supermarket le putem găsi sub mai multe forme. Începând cu banane verzi, până la banane cu pete maronii. Pentru a explica situația, medicul nutriționist Simona Carniciu, a făcut o postare pe pagina sa de Facebook. Postarea conținea o fotografie cu o banană care se află în toate cele 5  stadii ale coacerii.

Prin urmare, putem constata faptul că cele mai multe beneficii, bananele le au atunci când sunt de culoare galbenă. Acest lucru însemnând că sunt coapte. Dacă alegem banana verde, aceasta înseamnă că nu a ajuns la punctul culminant de coacere. Dacă una de culoare maronie, nu au mai rămas fibre și minerale în ea. Aceste lucruri semnificând că nu are rost de consumat banane care nu sunt suficient de benefice pentru organism.

Care sunt cele mai sănătoase banane?

Simona Carniciu menționează că bananele ce nu sunt complet coapte (cele verzi), sunt bogate în probiotice. Acest lucru permițând sistemului digestiv să funcționeze mai bine.

Bananele aproape coapte (galbene-verzui), conțin puține zahăruri și multe fibre. Iar cele coapte sunt o sursă bogată de antioxidanți și fibre.

Pe de altă parte, banele de culoare maro sunt cele mai puțin benefice. Au cel mai mare conținut de zahăruri, iar nivelul de fibre, vitamine și minerale este extrem de redus. În fine, ar trebuie de evitat consumul lor

Banane verzi, galbene sau cu pete maronii? Care sunt cele mai sănătoase? Detaliu pe care nu mulți îl cunosc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *