joi, noiembrie 30, 2023
Actualitate

Cine sunt românii care vor ieși la pensie la vârsta de 57 de ani? Legea deja e în Monitorul Oficial și se aplică chiar de azi

Cine sunt românii care vor ieși la pensie la vârsta de 57 de ani? Legea care vizează acest subiect este deja în Monitorul Oficial și așteaptă să fie aplicată. Se pare că noile schimbări vor începe chiar de azi, 14 ianuarie. Astfel, actul normativ prevede reducerea vârstei de pensionare pentru unele categorii de vârste.

Este știrea momentului în România și o bună parte din români sunt vizați. Deja există o lege în Monitorul Oficial care poate fi aplicată chiar de azi. Este vorba despre reducerea vârstei standard de pensionare, fără nici o penalizare, în cazul în care se îndeplinesc toate condițiile necesare.

Cine sunt românii care vor ieși la pensie la vârsta de 57?

Noile modificări sunt incluse în Legea nr. 5/2021. Iar actul normativ se află în Monitorul Oficial. În acest fel, unii români vor putea să iasă la pensie la vârsta de 57 de ani. Această excepție se aplică pentru persoanele care muncesc în calitate de  asistenții medicali, medici, salvatorii montani și ambulanțierii, conform capital.ro.

Prin urmare, doar acești oamenii vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare. Dar sunt și aici niște condiții de respectat. Legea nr. 5/2021 spune că este necesar să dețină un stagiu de cotizare de cel puțin 30 de ani, din minim 20 de ani de activitate ca personal din categoriile enumerate mai sus.

Cine sunt românii care vor ieși la pensie la vârsta de 57 de ani? Legea deja e în Monitorul Oficial și se aplică chiar de azi

În cazul în care cei care muncesc în calitate de asistenții medicali, medici, salvatorii montani sau ambulanțierii pot lucra în continuare, atunci pot să-și desfășoare activitatea. Este important ca starea de sănătate să-i permit acest lucru, deoarece este o muncă grea și responsabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *