joi, septembrie 28, 2023
Actualitate

Atenție! Urmează patru zile de ger în toată România. Temperatura poate coborî până la -20. Prognoza meteo

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie spune că ne așteaptă un val de aer rece în toată România. Diminețile și nopțile vor fi extrem de friguroase și geroase. Mai mult, în unele regiuni ne pot aștepta valori termice care vor coborî până la -20 de grade Celsius.

Directorul ANM, Elena Mateescu a declarat pentru Digi24 că urmează niște zile friguroase și geroase. Începând de azi, 15 ianuarie temperaturile vor ajunge până la -14 grade în unele regiuni. Iar cele mai ridicate valori nu BOR depăși 4 grade. Astfel, trebuie să ne îmbrăcăm mai gros ca să ne simțit bine afară.

„Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare. Mâine (vineri – n.r.) vorbim de vreme în răcire în nord, nord-vest și  în centrul țării, unde temperaturile vor coborî la -13 grade. Cele mai ridicate valori, 4 grade Celsius la nivelul maximelor, se vor înregistra doar în partea de sud-est”, a menționat directorul ANM.

Prognoza meteo

Prin urmare, în următoarele patru zile, începând cu sâmbătă, 16 Ianuarie ne vom aștepta la cele mai scăzute valori termice în toată țara. Ninsorile și viscolul vor predomina în unele zone ale României. Iar în București se prognozează o temperatura foarte rece, care va ajunge la -10 grade.

„Sâmbătă, duminică, luni și marți, dar mai ales în ultimele 3 dintre cele 4 zile e posibil să se înregistreze cele mai scăzute valori termice. La sfârșitul acestei săptămâni și în primele zile din săptămâna viitoare, valorile de temperatură vor scădea posibil sub -20 de grade în depresiunile din estul Transilvaniei și în regiunile extracarpatice. Pe litoral vor fi -7 grade, iar la București -10 grade Celsius”, a mai adăugat Elena Mateescu.

Meteo. Vremea se răcește pe zi ce trece! Vin temperaturi negative în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în toată țara

ANM a mai emis chiar azi, 15 ianuarie, un cod galben de ninsori în 10 județe ale țării. Zonele vizate – Dâmbovița, Vâlcea, Gorj, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș, Prahova, Hunedoara și Caraș-Severin.

Astfel, în următoarele zile ne vom trezi cu temperaturi sub normalul perioade. În special noaptea și dimineața va fi cel mai frig. Este important să ne asiguram cu haine și încălțăminte călduroasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *